Procurorii Parchetului Capitalei au date ca aproximativ o suta de permise de conducere ar fi fost obtinute ilegal, in schimbul unor sume care erau date inainte de proba traseului si porneau de la 300 de euro, din care 100 de euro opreau instructorii auto, potrivit unor surse judicare.

Ancheta procurorilor Parchetului Tribunalului Bucuresti vizeaza obtinerea frauduloasa a unor permise de conducere in perioada 2014 - 2015, din decembrie fiind urmarite penal in acest dosar 87 de persoane, printre care sunt si agenti de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, instructori auto si persoane care ar fi dat mita ca sa treaca proba traseului.

Surse judiciare au declarat ca persoanele care voiau sa se asigure ca trec de proba traseului pentru obtinerea permisului de conducere luau legatura cu unii instructori auto, carora le dadau cate 300 de euro. Din suma de 300 de euro, instructorii auto opreau pentru ei 100 de euro, iar restul ajungeau la agentii de la Directia Permise de Conducere, in ziua in care era proba traseului, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ o suta de permise de conducere ar fi fost obtinute fraudulos, anchetatorii avand pana in prezent informatii despre sapte agenti de la Directia Permise de Conducere care ar fi acceptat sa primeasca bani de la persoane care dadeau proba traseului. Surse judiciare spun ca ancheta s-ar putea extinde, existand suspiciuni ca numarul agentilor care au primit mita ar fi mai mare.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au facut, marti, 17 perchezitii in acest dosar, in care 87 de persoane sunt urmarite penal pentru luare sau dare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta. Mai multe persoane suspectate in aceasta cauza sunt audiate la Parchetul Tribunalului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.