Peste 100 de crescatori de oi, din toata tara, protesteaza, marti, in fata Parlamentului, impotriva modificarilor la Legea vanatorii, intrate recent in vigoare, prin care se limiteaza numarul de caini pe care il pot detine oierii, dar si fata de alte norme de aplicare a legii.

In jur de 100 de ciobanii s-au strans in Parcul Izvor, in fata Palatului Parlamentului, incepand cu ora 9.00. Ei au venit imbracati in cojoace traditionale si au adus cu ei clopote, talangi si bastioane de oierit.

Potrivit protestatarilor, ei se impotrivesc noilor reglementari intrate in vigoare in Legea vanatorii si a fondului cinegetic, care interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole, fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic si limiteaza numarul de caini pe care crescatorul de animale il poate detine.

Acestia cer abrogarea noilor norme. Protestul a fost organizat de mai multe asociatii de crescatori de animale din Romania, in special de catre Agrostar si Asociatia crescatorilor si exportatorilor de bovine, ovine, porcine din Romania. Potrivit organizatorilor, la manifestatie ar fi urmat sa participe 3.000 de persoane.

Potrivit modificarilor legislative, promulgate recent de presedintele Klaus Iohannis, ciobanii vor putea detine la ses un singur caine de paza la stanga, cei de la deal vor avea doi caini, iar cei de la munte trei caini. Legea vine acum si cu amenzi, de pana la 1.500 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.