Siguranta locuitorilor din doua blocuri din zona Eroilor din Capitala, unde s-a surpat terenul in urma lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, nu poate fi garantata, spune ISU, potrivit caruia constructorul nu poate preciza daca este vorba de ”o problema mai ampla in subteran”.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in zona Eroilor unde au aparut deformari in sosea din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou se afla doua blocuri, la fata locului fiind trimise echipaje pentru a interveni in caz de necesitate.

”Ca urmare a deformarilor aparute la carosabilul din zona statiei de metrou Eroilor, unde se executa lucrari pentru extinderea magistralei, la fata locului au fost trimise urmatoarele echipaje - Detasamentul Special de Salvatori si un echipaj SMURD. In apropierea zonei unde se observa denivelarea sunt doua imobile de locuit”, arata sursa citata, care precizeaza ca in urma discutiilor dintre reprezentantii ISU si constructor s-a stabilit ca nu exista ”un risc iminent” pentru cele doua blocuri.

In conditiile in care reprezentantii constructorului nu au putut preciza daca este vorba despre o problema punctuala sau despre una ”mai ampla in subteran”, nu se poate ”garanta siguranta locatarilor din zona”, mai mentioneaza ISU.

Totodata, mai multe familii dintr-unul din cele doua blocuri au iesit speriate din locuinte si au cerut constructorului sa le spuna daca sunt in pericol.

In zona respectiva, pe langa cele doua blocuri, sunt construite si mai multe case.

Duminica, la sediul Primariei Capitalei, este programata sa aiba loc o sedinta privind aceasta situatie, la care vor participa reprezentanti ai Metrorex, ai Politiei Rutiere, ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii. La intalnire, la care a fost invitat si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate masurile de interventie pentru punerea in siguranta a zonei, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitar a fost inchis, sambata, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a soselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou.

Citeste si:
Mihai Trăistariu, o nouă idee de afacere. Unde vrea să dea...
Mihai Trăistariu, o nouă idee...

Astfel, intr-un comunicat transmis de Primaria Capitalei se arata ca traficul a fost inchisa, sambata la pranz, pe bulevardul Eroilor, intre strada Carol Davila si Pod Eroilor, si pe bulevardul Eroilor Sanitari, intre strada Carol Davila si Piata Operei, dupa ce incidentul a fost semnalat de constructorul care face lucrari de modernizare si extindere pentru Metrorex.

"Deoarece exista riscul prabusirii carosabilului si propagarea surparii spre imobilele aflate la intersectia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general, Razvan Sava, a convocat un comandament de urgenta si a dispus inchiderea traficului in zona, pana la punerea in siguranta a perimetrului", se arata in documentul citat.

Circulatia in zona a fost deviata pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe soseaua Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau soseaua Geniului - soseaua Cotroceni, iar pe sensul spre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe Splaiul Independentei- soseaua Cotroceni- soseaua Geniului sau soseaua Cotroceni-bulevardul Iuliu Maniu- bulevardul Vasile Milea, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Scenariu 2050: Câți locuitori va mai avea România peste 30 de ani
Scenariu 2050: Câți locuitori...

In prezent, in zona respectiva se afla reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), Inspectoratului de Stat in Constructii, Politiei Rutiere, dar si ai Politiei Locale si ai Jandarmeriei. De asemenea, in zona s-au mobilizat echipele de interventie ale companiilor de utilitati pentru a oferi asistenta tehnica si de interventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.