Legea antifumat a fost adoptata, vineri, in unanimitate, de Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor, membrii comisiei hotarand retragerea amendamentului care interzicea afisarea produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere.

„Initiativa legislativa a fost adoptata cu unanimitate de voturi, iar raportul comisiei va fi trimis spre adoptare plenului Camerei Deputatilor”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PSD Rodica Nassar, membra in Comisia pentru Sanatate si Familie a Camerei Deputatilor.

Deputatii din Comisia pentru sanatate au tinut cont de adresa venita din partea Consiliului Concurentei si au eliminat amendamentul care prevedea interzicerea afisarii produselor din tutun in locurile obligatorii de trecere, pentru ca legea adoptata sa nu fie considerata neconcurentiala, a precizat Rodica Nassar.

Legea antifumat ar urma sa ajunga in plenul Camerei Deputatilor, for decizional, urmand ca apoi sa fie trimisa presedintelui spre promulgare.

Proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun interzice complet fumatul in toate spatiile inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, in locurile de joaca pentru copii, unitati sanitare, precum si cele de invatamant, de stat si private.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.