Folosirea flacarii (lumanari, faclii, torte) pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci este interzisa, arata ISU Bucuresti.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti a emis, joi, un comunicat in atentia organizatorilor de concerte, spectacole, intruniri, desfasurate in aer liber sau in interiorul constructiilor in care au loc evenimente cu public numeros.

In comunicat se arata ca organizatorii de evenimente in aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune sau pe o suprafata mai mare sau egala cu 2.500 metri patrati, trebuie sa obtina autorizatie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor cu completarile si modificarile ulterioare, coroborat cu prevederile art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completata si modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.

Pentru spectacole desfasurate in interiorul constructiilor (sali de spectacole, concerte si altele asemenea), pentru situatia in care spatiile sunt incadrate in categoria salilor aglomerate, este obligatorie obtinerea autorizatiei de securitate la incendiu a constructiei. Organizarea de evenimente prin care se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu pentru constructie trebuie sa fie la randul ei autorizata privind securitatea la incendiu, arata ISU Bucuresti.

Astfel, in cazul in care este obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, iar organizarea evenimentului nu modifica conditiile care au stat la baza emiterii acesteia (capacitatea salii, numarul de fluxuri, destinatie, etc.), autorizatia este valabila numai insotita de documentatia tehnica vizata spre neschimbare, scrie MEDIAFAX.

Insa, pentru situatia in care prin organizarea evenimentului se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu (schimbarea de destinatie, capacitate, fluxuri, etc.) sau constructia in ansablu nu este autorizata din punct de vedere al securitatii la incendiu pentru desfasurarea acestor evenimente, trebuie solicitata o noua autorizatie de securitate la incendiu.

Documentatia tehnica in vederea emiterii autorizatiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de realizarea evenimentului la sediul ISU.

Citeste si:
Explozie într-un bloc din Buzău. Un bărbat a suferit arsuri de 30%...
Explozie într-un bloc din...

"Planificarea, organizarea si desfasurarea spectacolelor fara obtinerea in prealabil a autorizatiei de securitate la incendiu atrage dupa sine raspunderea contraventionala, respectiv penala, dupa caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, responsabilitatea revenind in totalitate/ fara echivoc tuturor factorilor implicati in conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor", se precizeaza in comunicat.

Reprezentantii ISU Bucuresti mai mentioneaza ca folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa.

Citeste si:
Filmarea cu „Camionul lui Moș Crăciun” în flăcări pe o șosea din...
Filmarea cu „Camionul lui Moș...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.