Printul Paul a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti, dupa ce i s-a facut rau in timp ce mergea spre Directia Nationala Anticoruptie Brasov, unde a fost citat pentru a da declaratii intr-un dosar privind retrocedarea ilegala a unor terenuri.

Potrivit unor reprezentanti ai Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, printul Paul s-a prezentat, miercuri dimineata, la unitatea sanitara, acuzand probleme cardiace, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In urma investigatiilor, medicii au decis sa il interneze pe printul Paul in Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta din Ploiesti, au precizat sursele citate.

Printul Paul si sotia sa, printesa Lia, au fost citati sa se prezinte miercuri la DNA Brasov, pentru a da declaratii intr-un dosar privind retrocedari ilegale de terenuri.

Printesa Lia a declarat, pentru MEDIAFAX, ca sotului ei i s-a facut rau in timp ce se indreptau spre DNA Brasov. Aceasta a precizat ca au oprit masina cu care mergeau spre DNA Brasov la o benzinarie aflata aproape de Ploiesti, unde au intrebat un echipaj de politie cum pot ajung la un spital. De acolo au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta din Ploiesti.

Printesa Lia a precizat ca sotul sau a ramas internat la spitalul din Ploiesti, urmand sa mearga la DNA Brasov cand starea de sanatate a acestuia va permite.

In legatura cu dosarul in care au fost citati sa dea declaratii, printesa Lia a spus ca este vorba de o sesizare facuta de ei la DNA in urma cu cateva saptamani, in care au aratat ca au fost amenintati ei si membri din staff-ul lor. Printesa Lia a precizat ca au primit mai multe telefoane in care li s-a cerut sa inceteze sa mai dea documente in dosarul retrocedarilor.

Aceasta sustine ca au dovezi ca semnatura sotului ei care apare pe unele actele nu este de fapt semnatura acestuia si ca se bucura ca au fost chemati la DNA, pentru ca pot da mai multe detalii legate de sesizarea pe care au facut-o.

Intrebata daca procurorii DNA au facut perchezitii la casa lor, in conditiile in care procurorii au facut perchezitii in Bucuresti si Ilfov in acest caz, iar de la locuinta omului de afaceri Remus Truica au fost ridicate mai multe documente, printesa Lia a spus ca nu s-au facut perchezitii la locuinta lor, pentru ca nu sunt suspiciuni in cazul lor, ei fiind cei care au facut sesizarea la DNA.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

Directia Nationala Anticoruptie a aratat, intr-un comunicat de presa, ca procurorii DNA Brasov fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2006 - 2015. In aceasta cauza, procurorii au facut noua perchezitii in Bucuresti si Ilfov.

Numele printului Paul a fost mentionat si in dosarul in care sunt acuzati Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Sturdza si Dan Bengescu, pentru retrocedare ilegala de paduri.

Dan Bengescu ii spunea lui Andrei Hrebenciuc ca printul Paul are "o jena financiara foarte puternica", intr-o discutie telefonica interceptata de procurori, la finalul careia Andrei Hrebenciuc i-a solicitat tatalui sau sa-l ajute financiar pe printul Paul. Imediat dupa aceasta discutie, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc, solicitandu-i sa-l ajute financiar pe Printul Paul, aratau procurorii DNA.

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Intr-un alt document al anchetatorilor se arata ca Viorel Hrebenciuc si alti inculpati din dosarul retrocedarilor, acceptand promisiunea unor foloase materiale, le-au promis printului Paul si printesei Lia ca vor interveni pe langa autoritati pentru ca acestia sa obtina mai multe terenuri si cladiri.

"Incepand cu luna noiembrie 2013 si pana in prezent, numitii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Matasel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Janica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptand promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numitilor Paul-Philippe al Romaniei si sotiei sale, Lia a Romaniei, ca vor interveni pe langa functionari din cadrul autoritatilor publice centrale si locale, din Calarasi, Suceava, Sinaia etc, cu atributii in domeniul retrocedarilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, in scopul urgentarii unor acte ce intra in indatoririle de serviciu ale acestora sau in scopul indeplinirii unor acte contrare acestor indatoriri (ex. obtinerea urgenta si in mod ilegal a 39.885 hectare teren in Brosteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87 de ha teren agricol la Manastirea, jud. Calarasi si a doua imobile in Sinaia etc)", potrivit procurorilor care au administrat dosarul.

Citeste si:
Prințul Paul al României a fost prins și arestat în Franța
Prințul Paul al României,...

Printul Paul si printesa Lia au fost audiati, in 15 octombrie 2014, la DNA Brasov, nefiind pusi sub urmarire.

Anchetatorii mai aratau ca, incepand din 2013, folosindu-se de influenta politica a lui Viorel Hrebenciuc, atunci deputat PSD, Dan Bengescu, Sorin Iacob si Ioan Adam au actionat in mod coordonat pentru a facilita dobandirea in mod injust de proprietati imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedari de imobile) de catre diferite persoane, printre care Paltin Gheorghe Sturdza si Paul Lambrino.

Potrivit unor surse judiciare, Paul Philippe si Lia Georgia, cu sprijinul juristei acestora, Alina Carmen Ciocoiu, si pretinzand ca sunt mostenitorii bunurilor detinute de Casa Regala a Romaniei, "au cumparat influenta de la Iacob Sorin Ion". Acestia ar fi urmarit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din orasul Brosteni, judetul Suceava.

Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Pe de alta parte, in 2013, printul Paul a dat in judecata Ministerul Transporturilor, Ministerul Sanatatii si alte institutii, cerand restituirea a 57.370 mp din fosta Ferma Regala Baneasa si plata unor despagubiri pentru 25.642,96 metri patrati din aceeasi proprietate.

In 6 decembrie 2013, Tribunalul Bucuresti i-a admis cererea si a obligat Institutul de Cercetare- Dezvoltare pentru Protectia Plantelor sa emita dispozitia de acordare de masuri reparatorii pentru suprafata de 25.642,96 mp din imobilul cunoscut ca Ferma Regala Baneasa in conditiile Legii 165/2013.

Totodata, Printul Paul a cerut instantei obligarea Regiei Autonome Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA si Ministerului Transporturilor la restituirea in natura a suprafetei de 28.780 mp si obligarea Ministerului Sanatatii si Institutului National de Cercetare- Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie "Cantacuzino" la restituirea in natura a 28.590 de metri patrati din imobilul de 268.764 mp, cunoscut ca Ferma Regala Baneasa.

De asemenea, Printul Paul a solicitat, in situatia in care restituirea terenurilor in natura nu este posibila, obligarea paratilor la acordarea unor imobile de aceeasi valoare in compensare sau acordarea de masuri reparatorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.