Orasenii vor aloca un buget mediu de 310 lei pentru cadourile pe care le vor oferi de Sfantul Nicolae, iar 90% dintre respondenti au anuntat ca vor achizitiona diferite produse pentru aceasta sarbatoare, potrivit unui studiu realizat de Mednet Marketin Research Center.

93,2% dintre respondentii din orasele cu sub 100.000 de locuitori au anuntat ca vor achizitiona cadouri, in timp ce in orasele mari, doar 87,7% o vor face.

Anul trecut, mai putin de 80% dintre locuitorii oraselor mari isi exprimau intentia de a cumpara cadouri de Mos Nicolae. In ceea ce priveste cadourile oferite, acestea vor fi multe si diversificate, insa cele mai multe vor fi dulciurile, peste 70% dintre oraseni declarand ca intentioneaza sa le cumpere pentru a le oferi celor dragi.

In topul preferintelor de cumparaturi raman jucariile, dar si articolele de imbracaminte/incaltaminte, cosmeticele/parfumurile si fructele.

De asemenea, peste 12% dintre oraseni intentioneaza sa ofere cadou de Mos Nicolae un smartphone sau o tableta. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 800 de persoane la nivel national urban (orase mici - sub 30.000 locuitori, orase mijlocii - 30.000-100.000 locuitori, orase mari - peste 100.000 locuitori) in perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015.

Marja de eroare a studiului este de ±3,46%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.