Trei dintre ranitii in incendiul din clubul Colectiv care au murit la Spitalul de Arsi au facut infectii nosocomiale de mai mare amploare, a declarat doctorul Adrian Stanculea, precizand ca nu poate spune daca acestia puteau fi salvati in situatia unui transfer rapid la clinici din strainatate.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, dr. Adrian Stanculea, seful sectiei Anestezie si Terapie Intensiva, a declarat, joi, ca dupa incendiul din clubul Colectiv in unitatea sanitara au fost internati 27 de raniti, dintre care sase au decedat, trei dintre acestia avand infectii nosocomiale de mai mare amploare.

"Sunt trei pacienti decedati, fiecare medic curant a anuntat familia, nu era sa se ascunda infectia", a precizat Stanculea.

Intrebat daca cei trei mai erau in viata daca nu faceau infectii nosocomiale, Stanculea a spus ca nu poate face o astfel de declaratie, pentru ca leziunile pulmonare, inhalatorii erau extrem de severe. Medicul a precizat ca si alti pacienti au infectii nosocomiale, dar la cei trei acestea au fost de o anvergura mai mare decat la alti pacienti, scrie mediafax.

Intrebat daca cei trei pacienti puteau fi salvati in situatia unui transfer rapid la clinici din strainatate, Adrian Stanculea a spus ca acestea sunt supozitii, adaugand ca in cazul marilor arsi exista riscul contaminarii, pentru ca nu mai este protectia data de piele, iar in cazul celor raniti in Colectiv exista si infectia de cai respiratorii, plamanii fiind afectati suplimentar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.