Licitatia pentru autostrada Pitesti-Sibiu nu poate avea loc pentru ca trei din cinci tronsoane nu au gata studiile de fezabilitate si avizul de mediu se da doar in integralitate, dar Guvernul incearca sa obtina derogare de la normele Comisiei Europene, au declarat, miercuri, surse guvernamentale.
Autostrada Pitesti- Sibiu are cinci tronsoane, dar sunt gata studiile de fezabilitate doar pentru tronsoanele de capat, respectiv I si V, care traverseaza zone cu un relief mai putin accidentat. Studiile de fezabilitate pentru tronsoanele II, III si IV, care traverseaza zone de munte, vor fi gata anul viitor.

"Avizul de mediu nu se poate elibera pe tronsoane, ci doar pe intregul traseu al autostrazii. Din aceasta cauza, licitatiile pentru inceperea lucrarilor nu vor putea fi facute probabil mai devreme de 2017. Guvernul incearca sa solicite Comisiei Europene o derogare de la norme, astfel incat sa se elibereze avizul de mediu pe tronsoane, ca sa putem organiza licitatiile pentru incredintarea executiei, adica demararea lucrarilor, anul viitor", au declarat sursele guvernametale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.