Senatul se va pronunta joi, la ora 10.00, asupra solicitarii DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova, propunerea PNL ca votul sa aiba loc miercuri, dupa sedinta solemna dedicata Zilei Nationale, fiind respinsa de Biroul Permanent.

Intrebat daca a vorbit cu liderii de grup pe tema asigurarii cvorumului la sedinta de joi, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a spus ca nu intra in atributiile sale sa asigure prezenta senatorilor la dezbateri.

"Cred ca e o intrebare pe care nu puteti ca mi-o adresati mie, intrebati liderii de grup si intrebati senatorii, este obligatia lor, conform statutului, de a fi prezenti la sedinta, maine este zi de lucru plina. Avem, in afara de solicitarea aceasta, si alte proiecte inscrise pe ordinea de zi. Tinand cont ca luni si marti au fost zile de sarbatoare si nu s-a lucrat, sigur ca programul Senatului se translateaza cu aceste doua zile. Astazi si maine sunt zile normale de lucru", a raspuns Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

Liberalii au propus ca votul privind cererea de incuviintare a arestarii lui Dan Sova sa aiba loc miercuri, dupa sedintia solemna convocata de Tariceanu cu ocazia Zilei Nationale. "Propunerea noastra a fost respinsa si a trecut programul cu sedinta solemna azi si maine cu vot Sova cu noua la patru, noi ne-am opus", a precizat senatorul PNL Cristian Bodea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.