Hidrologii au emis avertizari de inundatii pentru rauri din judetele Prahova, care este sub cod portocaliu, si Brasov, aflat sub cod galben, valabile pana sambata seara, la ora 18.00, in timp ce rauri din alte 20 de judete sunt de asemenea sub cod galben pana duminica la ora 16.00.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie (cod portocaliu) pe raurile din bazinul Teleajen si bazinul superior al raului Prahova, judetul Prahova, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Totodata, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie (cod galben) pe afluentii Oltului aferenti sectorului Sf. Gheorghe - Feldioara, judetul Brasov. Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele superioare ale raurilor Tarlung, Ghimbasel si Barsa, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, raman sub cod galben de inundatii, pana duminica la ora 16.00, raurile din bazinele Calmatui, Vedea (judetele: Olt, Teleorman si Arges), Dobrogea (judetele: Constanta si Tulcea), Desnatui, Jiu mijlociu si inferior (judetele: Mehedinti, Gorj si Dolj), afluentii Oltului inferior (judetele: Gorj, Valcea, Olt, Dolj si Arges), Arges (judetele: Arges, Dambovita, Teleorman, Giurgiu si Ilfov), Ialomita superioara si afluentii sai (judetele: Dambovita si Prahova), Calmatui, Buzau - bazin mijlociu (judetele: Prahova, Buzau si Braila), Ramnicu Sarat (judetele: Buzau si Vrancea), Barlad - bazin mijlociu si inferior (judetele: Bacau, Vaslui si Galati) si afluentii mici ai Siretului si Prutului din judetele: Vrancea, Vaslui si Galati.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ploi si ninsori, pentru toata tara, ce intra in vigoare de la ora 12.00 si este valabila pana duminica la ora 9.00. De vineri seara, a fost sub cod galben de precipitatii aproape toata tara, cu exceptia judetelor Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj si Cluj.

Citeste si:
VIDEO Inundații la metroul în Paris, după ce a plouat torențial o oră
VIDEO Inundații la metroul și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.