Peste o suta de jandarmi, politisti si pompieri vor asigura masurile de ordine si siguranta la Manastirea Prislop, sambata, cand se comemoreaza 26 de ani de la moartea parintelui Arsenie Boca, iar autoritatile se asteapta la participarea a zeci de mii de pelerini, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Inspectoratul Judetean de Jandarmi Hunedoara, peste o suta de jandarmi, politisti si pompieri vor asigura masurile de ordine si siguranta publica, sambata, la Manastirea Prislop, cu prilejul implinirii a 26 de ani de la decesul parintelui Arsenie Boca.

”Pe calea de acces catre Manastirea Prislop vor actiona, pentru fluidizarea circulatiei, mai multe echipaje ale Politiei Rutiere. In acest sens, politistii recomanda soferilor sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si sa parcheze autovehiculele in afara soselei pentru a nu obstructiona traficul rutier sau accesul autospecialelor de interventie ale fortelor de ordine, sa circule prudent cu viteza adaptata conditiilor meteo, sa pastreze o distanta corespunzatoare in mers fata de autovehiculele care circula in fata, in special in mersul in coloana, iar pietonii sa mearga cat mai aproape de marginea soselei”, se arata in comunicat.

De asemenea, jadarmii le recomanda pelerinilor sa aiba grija de bunurile lor cand se afla in locuri aglomerate, sa nu lase copiii nesupravegheati, sa evite sa intre in discutii cu necunoscutii si sa evite conflictele.
”In cazul in care observa producerea unor fapte antisociale, oamenii se pot adresa direct jandarmilor si politistilor sau pot solicita sprijin la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112”, se mai arata in comunicat.

Autoritatile judetene din Hunedoara se asteapta ca, la acest sfarsit de saptamana, la Manastirea Prislop sa vina zeci de mii de pelerini, avand in vedere minivacanta de 1 Decembrie, dar si faptul ca se implinesc 26 de ani de la moartea parintelui Arsenie Boca.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Hunedoara, Dan Terteci, declara, miercuri, corespondentului MEDIAFAX ca prefectul Sorin Adrian Vasilescu a convocat un comandament al autoritatilor locale pentru asigurarea ordinii publice, fluidizarea traficului si respectarea normelor de sanatate publica in zona Manastirii Prislop.

De asemenea, autoritatile judetene au inceput lucrarile la drumul spre Manastirea Prislop pentru largirea la doua benzi de circulatie, in prezent fiind o singura banda. De asemenea, se vor amenaja si parcari in zona.

Anul trecut, peste 40.000 de credinciosi s-au rugat timp de doua zile la mormantul parintelui Arsenie Boca de la Manastirea Prislop din judetul Hunedoara, la 25 de ani de la moartea acestuia.

Citeste si:
Proteste chiar și în ziua în care Alexandra a fost condusă pe...
Proteste chiar și în ziua în...

Arsenie Boca s-a nascut in in 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate si apoi alungat de la manastire in timpul regimului comunist. Parintele Arsenie Boca a murit in 28 noiembrie 1989 si nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.