Laptele ridicat de la distribuitor si din scolile din judetul Prahova de unde zeci de elevi au ajuns la spital cu simptome de toxiinfectie alimentara este infestat cu enterobacteriacee, arata noile analize facute de Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Analizele de laborator facute de DSVSA Prahova arata ca probele de lapte ridicate luni din doua scoli din judet si de la distribuitor sunt ”necorespunzatoare la parametrul Enterobacteriacee”.

”Laboratorul DSVSA Prahova a emis buletinele de analiza nr. 23.990 (lot 39 Scoala Elena Doamna), nr. 23.991(lot 39 Scoala Sf. Vasile), nr. 23.087 (lot 39, depozit distribuitorcorn/lapte) pentru probele de lapte pasteurizat prelevate in luni. Toate probele, in urma examenului microbiologic, s-au gasit necorespunzatoare la parametrul Enterobacteriacee, ceilalti parametri (Salmonellaspp, Stafilococ Coagulazo-Pozitiv si Listeria Monocytogenes) fiind corespunzatori”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii, vineri seara, de Prefectura Prahova.

Reprezentantii Prefecturii Prahova au anuntat ca mai sunt probe de lapte la care nu s-au finalizat testele de laborator, estimandu-se ca ultimele rezultate vor fi finalizate pana in 3 decembrie.

”In functie de rezultate, urmeaza sa se ia decizia finala privind modul de derulare a Programului «Lapte si corn» in judetul Prahova, precum si masurile ce se impun a fi luate de institutiile cu competenta in derularea programului”, a anuntat Prefectura Prahova.

Anterior, Prefectura anuntase ca analizele pe probele ridicate luni de la procesatorul de lapte Ecolact Prod sunt corespunzatoare pentru toti parametrii utilizati, analizele pe probele recoltate de la depozitul distribuitorului si din cele doua scoli din municipiul Ploiesti si din localitatea prahoveana Cerasu fiind la acel moment inca in lucru.

Programul "Lapte si corn", care a inceput abia luni in unitatile de invatamant din judetul Prahova, a fost suspendat joi, in urma unei decizii a Consiliului Judetean.

"Ca urmare a situatiei aparute la inceputul acestei saptamani, cand mai multi elevi de la mai multe unitati de invatamant din judetul Prahova au fost internati cu simptome de toxiinfectie alimentara, incepand cu 26 noiembrie 2015, se sisteaza Programul guvernamental «Lapte si corn», pana la aflarea rezultatelor analizelor de laborator facute de catre autoritatile competente", se arata intr-un comunicat al CJ Prahova.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...

Un numar de 58 de elevi din clase diferite de la scoli din municipiul Ploiesti si din localitatea Cerasu au ajuns la spital, luni si marti, dupa ce li s-a facut rau la scoala, avand greata, varsaturi, ameteli si dureri abdominale.

Initial, 32 de copii de la Scoala "Elena Doamna" din Ploiesti au ajuns la spital, luni, cu simptomele toxiinfectiei alimentare. In aceeasi zi, autoritatile au prelevat probe din loturile de alimente distribuite copiilor, acestea fiind duse la laborator pentru analize.

Marti, in scolile din judet a continuat distribuirea laptelui si a cornurilor, in aceeasi zi inregistrandu-se noi cazuri de imbolnaviri. Astfel, treisprezece elevi de la o scoala din localitatea prahoveana Cerasu au avut nevoie de ingrijiri medicale, marti seara, dupa ce li s-a facut rau la scoala.

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Ploiesti si Parchetul Judecatoriwi Valenii de Munte, impreuna cu politistii, au deschis doua dosare penale dupa imbolnavirea elevilor, scrie MEDIAFAX.

Firma care a castigat licitatia pentru livrarea laptelui este SC Ecolact Prod SRL, aceeasi care a asigurat laptele si anii trecuti in cadrul programului "Lapte si corn".

Citeste si:
Scade prețul laptelui pentru 6 luni. Cum vor fi ajutați crescătorii...
Scade prețul laptelui pentru...

Firma care a castigat licitatia pentru lapte in Prahova a avut in trecut probleme, fiind acuzata, in anul 2012, ca este responsabila pentru imbolnavirea a peste 60 de persoane, majoritatea copii cu varste intre doi si 14 ani, cu stafilococ auriu, dupa ce au consumat laptele distribuit in scoli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.