Judecatoria Sectorului 4 a decis, vineri, ca patronii clubului Colectiv, arestati preventiv la inceputul lunii, sa fie cercetati in arest la domiciliu, decizia nefiind insa definitiva.

Judecatoria Sectorului 4 a respins, vineri, cererea procurorilor Parchetului instantei supreme de prelungire a arestului preventiv pentru Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, acuzati de ucidere din culpa in urma incendiului din 30 octombrie care a cauzat moartea a 60 de persoane, scrie MEDIAFAX.

Decizia nu este insa definitiva, astfel ca acestia raman in arest, pana la o hotarare definitiva a instantei.

Cei trei patroni ai Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, sunt arestati preventiv din 3 noiembrie, fiind acuzati de ucidere din culpa in cazul incendiului din 30 octombrie din clubul din Capitala, intr-un dosar instrumentat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Potrivit PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Procurorii au pus sechestru pe bunurile celor trei patroni. In acelasi dosar, au mai fost arestati, in 8 noiembrie, si plasati in arest la domiciliu noua zile mai tarziu patronii firmei care a furnizat artificiile folosite in Colectiv in seara de 30 octombrie, Daniela si Cristian Nita, si pirotehnicianul Vlad Zaharia, care le-a montat.

Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpa, iar sotii Nita sunt cercetati pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe sau de inscrisuri.

Potrivit procurorilor, Viorel Zaharia a instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) in clubul Colectiv, in 30 octombrie, fara a respecta masurile de siguranta si prevederile legale in acest sens.

Ulterior producerii incendiului din clubul Colectiv, Daniela si Cristian Nita "au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a impiedica sau ingreuna cercetarile in cauza, precum si cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a nu fi trasi la raspundere penala", sustin procurorii.

Citeste si:
Doi ani de la Colectiv: "E timpul sa ne trezim cu totii"
Doi ani de la Colectiv: "E...

In urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la fata locului 26 de persoane, iar o alta victima in drum spre spital. Dintre ranitii internati, au mai decedat 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, in 22 noiembrie, la 60.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.