Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolit al Ardealului, IPS Laurentiu Streza, filologul Ion Pop, fizicianul Nicolae-Victor Zamfir si istoricul Dorina-Elena Rusu se numara printre cei 20 de noi membri ai Academiei Romane, care au fost alesi joi, de Adunarea generala a forului.

Membrii Academiei Romane s-au reunit, joi, in Adunare generala, pentru alegerea unui nou vicepresedinte, precum si pentru alegerea de noi
membri titulari, corespondenti si de onoare. Astfel, in postul de vicepresedinte a fost ales, prin vot secret, academicianul Victor Spinei.

Tot prin vot secret au fost alesi 20 de noi membri ai Academiei Romane: cinci membri titulari, cinci membri corespondenti, doi membri de onoare din tara, sapte membri de onoare din strainatate si un membru post-mortem.

Astfel, medicul Constantin Ionescu-Tirgoviste (Sectia de Stiinte Medicale), teologul si istoricul Mircea Pacurariu (Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie), inginerul agronom Doru Pamfil (Sectia de Stiinte Agricole si Silvice), biofizicianul Anca Volumnia Sima (Sectia de Stiinte Biologice) si fizicianul Nicolae-Victor Zamfir (Sectia de Stiinte Fizice) au fost alesi membri titulari, potrivit site-ului academiaromana.ro.

Noii membri corespondenti ai Academiei Romane sunt filosoful Stefan Afloroaie (Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie), matematicianul Vasile Marinca (Sectia de Stiinte Tehnice), fizicianul Gheorghe Nenciu (Sectia de Stiinte Fizice), filologul Ion Pop (Filiala Cluj-Napoca; Sectia de Filologie si Literatura) si istoricul Dorina-Elena Rusu (Sectia de Stiinte Istorice si Arheologie).

Totodata, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolit al Ardealului, IPS Laurentiu Streza (Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie), si inginerul chimist Nicolae Florea (Sectia de Stiinte Agricole si Silvice) au fost alesi membri de onoare din tara ai Academiei Romane.

Membri de onoare din strainatate ai Academiei Romane au fost alesi fizicianul german Peter Hanggi (Sectia de Filosofie, Teologie, Psihologie si Pedagogie), fizicianul britanic Thomas Walter Bennerman Kibble (Sectia de Stiinte Fizice), eseistul si traducatorul de origine romana Virgil Nemoianu din SUA (Sectia de Filologie si Literatura), fizicianul rus Yuri Tsolakovich Oganessian (Sectia de Stiinte Fizice), istoricul literar Costa Rosu din Serbia (Sectia de Filologie si Literatura), fizicianul Ion Tighineanu din Republica Moldova (Sectia de Stiinte Fizice) si matematicianul israelian Izu Vaisman (Sectia de Stiinte Matematice).

Citeste si:
Academicianul Eugen Simion a decedat la vârsta de 89 de ani
Academicianul Eugen Simion a...

De asemenea, Mitropolitul Moldovei Irineu Mihalcescu (1939 - 1947) a fost ales membru post-mortem al Academiei Romane, scrie MEDIAFAX.

Academia Romana este cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, care reuneste personalitati marcante din tara si din strainatate, din toate domeniile stiintei, artei si literaturii, potrivit site-ului institutiei.

Prin lege si statut, Academia Romana poate avea un numar maxim de 181 de membri titulari si corespondenti si 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din tara, iar numarul membrilor titulari nu poate depasi numarul membrilor corespondenti pe ansamblul forului. Adunarea Generala este organul suprem de conducere al Academiei Romane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.