Istoricul Victor Spinei a fost ales vicepresedinte al Academiei Romane, joi, de catre Adunarea Generala a forului, si va ocupa aceasta functie care a fost detinuta in 2014 de Dinu C. Giurescu, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al institutiei.

Istoricul Victor Spinei, membru corespondent al Academiei Romane si director al Institutului de Arheologie din Iasi, si antropologul Sabina Ispas, directoarea Institutului de Etnografie si Folclor si membru titular al Academiei Romane, au fost candidatii la functia de vicepresedinte, al carei interimat a fost asigurat de istoricul Dan Berindei, din 2014 si pana in prezent. Interimatul a fost asigurat de Dan Berindei, dupa ce, in urma cu un an, istoricul Dinu C. Giurescu a suferit o operatie pe cord.

"Votul a fost strans. Victor Spinei a primit 57 dintre voturi, iar Sabina Ispas, 55"
, a declarat pentru MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Academiei Romane, Carmen Dobre.

Conducerea Academiei Romane este formata dintr-un presedinte, patru vicepresedinti si un secretar general, iar acestia sunt alesi pentru o perioada de patru ani.

Presedinte al forului cultural si stiintific este inginerul electronist si doctor inginer Ionel Valentin Vlad, membru titular al Academiei Romane din 2009, iar secretarul general al institutiei este medicul farmacolog Victor Voicu, membru titular din 2001.

Ceilalti trei vicepresedinti ai Academiei, alesi in 2014, sunt filosoful Alexandru Surdu, inginerul agrochimist Cristian Hera si inginerul chimist Bogdan Simionescu.

Prin lege si statut, Academia Romana poate avea un numar maxim de 181 de membri titulari si corespondenti si 135 de membri de onoare, din care cel mult 40 din tara, iar numarul membrilor titulari nu poate depasi numarul membrilor corespondenti pe ansamblul forului.

Adunarea Generala este organul suprem de conducere al Academiei Romane. Ea constituie un corp unic si este formata din membrii titulari, membrii corespondenti si membrii de onoare ai Academiei Romane.

Citeste si:
Istoric: Ce rol are Rusia în conflictul Serbia-Kosovo
Istoric: Ce rol are Rusia în...

Academia Romana este cel mai inalt for stiintific si cultural al Romaniei, care reuneste personalitati marcante din tara si din strainatate, din toate domeniile stiintei, artei si literaturii, potrivit site-ului institutiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.