Meteorologii au emis o atentionare de cod galben de ploi si ninsori pentru centrul, sud-vestul si nord-estul tarii, 28 de judete fiind total sau partial sub atentionare, valabila de joi la ora 6.00, pana vineri la ora 8.00.

In intervalul mentionat, precipitatiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor si se vor intensifica. Local in Moldova si Transilvania si pe arii extinse in zona montana vor fi mai ales ninsori si lapovita, iar stratul de zapada nou depus va fi consistent, cu precadere in Carpatii Meridionali si Orientali, se arata in atentionarea Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In regiunile sudice si sud-estice vor predomina ploile, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35 l/mp. Totodata, in aceste regiuni, dar si la munte, vantul va avea intensificari temporare, pe arii restranse depasind la rafala 50 - 55 km/h.

Vor fi sub atentionare pe parcursul zilei de joi si noptii de joi spre vineri judetele Suceava, Botosani, Harghita, Covasna, Neamt, Iasi, Bacau, Vrancea, Brasov, Sibiu, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara si cea mai mare parte din Alba, Cluj, Maramures si Bistrita-Nasaud.

De asemenea, vor fi sub atentionare partea de nord din Buzau, Prahova, Dambovita si Arges, nord-estul judetului Mures si mici portiuni din Timis, Arad, Bihor si Salaj, scrie MEDIAFAX.

Precipitatiile vor continua si in zilele care urmeaza si vor fi intervale in care ele vor fi abundente, mai spune ANM.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.