Registrul Auto Roman (RAR) a controlat atelierele de vulcanizare din Bucuresti si judetul Ilfov si a aplicat in urma verificarilor amenzi contraventionale in valoare de 162.000 lei, oprind activitatea a 42 de unitati.

"Inspectorii Registrului Auto Roman au verificat 131 de ateliere de vulcanizare, si la 90 dintre ele au fost constatate diferite abateri, motiv pentru care s-au intocmit tot atatea procese verbale de constatare si sanctionare a contraventiilor. Din totalul unitatilor verificate s-a constatat ca 41 erau neautorizate (unele dintre ele in curs de autorizare)", a anuntat RAR, intr-un comunicat.

In alte situatii inspectorii au constatat ca nu se intocmeau sau se intocmeau incorect actele de garantie pentru activitatile prestate, ca nu se efectuau sau nu inregistrau inspectiile finale sau ca nu se mentineau conditiile initiale de autorizare - de exemplu nu aveau verificari metrologice in termen de valabilitate la sculele si dispozitivele din dotare.

"Data fiind importanta sistemului de rulare al autovehiculelor, sistem cu implicatii majore in siguranta circulatiei rutiere, inspectorii Registrului Auto Roman recomanda soferilor sa foloseasca numai serviciile unitatilor de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranta ca acestea indeplinesc conditiile minimale si obligatorii necesare. Lipsa unui lucrator calificat sau a unor scule si utilaje adecvate pot duce la defectiuni care sa afecteze siguranta circulatiei si pot aduce prejudicii importante atat jantelor cat si anvelopelor", se mai arata in comunicatul RAR.

Registrul auto atentioneaza, de asemenea, cu privire la importanta echilibrarii rotilor si verificarii presiunii din anvelope, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.