Accesul turistilor pe traseele montane din Masivul Bucegi este interzis, incepand de marti, decizia de inchidere a acestora fiind luata de catre salvamontisti in conditiile in care in Bucegi a nins si, in urma viscolului, stratul de zapada ajunge si la 40 de centimetri.

Traseele montane din abruptul Masivului Bucegi au fost oficial inchise, marti,in conditiile in care pe Valea Prahovei, la altitudini mari, a nins, iar vantul a viscolit zapada, astfel ca in unele zone stratul de omat ajunge si la 40 de centimetri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sefului Salvamont Busteni, accesul turistilor a fost restrictionat pe traseele din Bucegi din cauza ca acestea reprezinta un pericol pentru cei care vor sa urce pe munte in conditii de zapada si viscol.

Astfel, la intrarea pe trasee au fost amplasate panouri de avertizare privind faptul ca accesul turistilor nu este permis. Potrivit salvamontistilor, accesul turistilor este permis doar pe trasele din apropierea cabanelor si instalatiilor de transport pe cablu din Bucegi.

Masura de inchidere a traselor montane din masivul Bucegi este luata in fiecare iarna, acestea fiind redeschise primavara, de obicei in lunile aprilie sau mai.

Potrivit meteorologilor, marti dimineata, cel mai mare strat de zapada, de 25 de centimetri, este pe Varful Omu din Muntii Bucegi, iar la altitudini de peste o mie de metri, in Carpatii Meridionali, precipitatiile erau sub forma de ninsoare.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 14 judete din centrul tarii, unde marti si miercuri va ninge in zona de munte, iar in Carpatii Meridionali si Orientali se va depune un strat de zapada.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, de marti, ora 16.00, pana miercuri, la ora 14.00, temporar va ninge in zona de munte, iar in Carpatii Meridionali si in cea mai mare parte a Carpatilor Orientali se va depune strat de zapada, local mai consistent. Treptat, vor predomina ninsorile si in estul si sudul Transilvaniei, precum si in Subcarpatii Moldovei.

Avertizarea cod galben a fost emisa pentru judetele Sibiu, Brasov, Covasna, Harghita, Bacau, Vrancea si pentru unele zone din Neamt, Mures, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj.

Citeste si:
Vortex polar în Europa. O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani,...
Vortex polar în Europa. O...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.