Sapte angajati ai Romgaz, Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS), au fost retinuti de procurori, luni seara, in dosarul de trafic de motorina si delapidare, iar cercetarile in cazul celorlalte persoane audiate la Parchetul Judecatoriei Medias continua.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Elena Welter, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, ca sapte dintre cele 17 persoane duse la audieri, in urma perchezitiilor facute in localitatile Medias, Dumbraveni si Brateiu, au fost retinute pentru 24 de ore.

”Aceste persoane vor fi prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva pentru delapidare, complicitate la delapidare si trafic de motorina. In cazul celorlalte persoane vizate cercetarile sunt continuate”, a precizat Elena Welter.

Ea a mentionat ca prejudiciul in acest caz nu a putut fi stabilit deocamdata.

Surse din cadrul anchetei au declarat corespondentului MEDIAFAX ca suspectii retinuti in acest dosar sunt angajati ai Romgaz, Sucursala de Interventii si Operatii Speciale la Sonda (SIRCOSS), acestia fiind banuiti ca, in perioada iunie - noiembrie, au furat motorina din masinile de serviciu pe care le conduceau si au vandut-o.

Un numar de 17 persoane, intre care si angajati ai Romgaz Medias, au fost duse, luni dupa-amiaza, la audieri, la Parchetul Judecatoriei Medias, in dosarul de trafic de motorina si delapidare.

Politistii au facut, luni dimineata, 22 de perchezitii in mai multe localitati din judetul Sibiu la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina, actiunea fiind coordonata de Parchetul Judecatoriei Medias.

Surse judiciare declarau ca perchezitiile au avut loc la Medias, Brateiu si Dumbraveni, judetul Sibiu, la persoane si firme suspectate de delapidare si trafic de motorina. Ulterior, surse judiciare declarau ca saisprezece angajati ai Romgaz sunt vizati de perchezitii, ei fiind suspectati ca ar fi furat motorina din masinile cu care se deplasau in interes de serviciu si o vindeau mai departe.

Potrivit surselor citate, perchezitiile au vizat atat locuintele acestora, cat si sediul Sucursalei de Interventii, Reparatii Capitale si Operatii Speciale la Sonde, din cadrul Romgaz Medias. La perchezitii, anchetatorii au gasit 500 de litri de motorina.

Citeste si:
Podul Minciunilor din Sibiu se închide pentru lucrări de reparație
Podul Minciunilor din Sibiu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.