Targul International Gaudeamus 2015, care s-a incheiat duminica, a stabilit un nou record in istoria evenimentului, atat datorita numarului mare de vizitatori in cele cinci zile de desfasurare - 125.000 -, cat si gratie sumei totale cheltuite de acestia la manifestare - aproximativ 3.200.000 euro.

Editia 2015 a Targului International Gaudeamus - Carte de invatatura, organizat de Radio Romania, s-a incheiat duminica, in prezenta unui public inca numeros, dornic sa profite pana in ultima clipa de oferta generoasa si de atmosfera inconfundabila ale evenimentului.

"Numarul mare de participanti - peste 300, de evenimente - mai mult de 700, recordul de vizitatori inregistrat la aceasta editie - 125.000 - si sumele generoase pe care acestia le-au cheltuit (circa 3.200.000 euro, conform rezultatelor studiului de trafic realizat pe parcursul targului) confirma faptul ca Gaudeamus a fost si in acest an «cel mai citit targ de carte»", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de organizatori.

La sfasitul aceste editii a Targului Gaudeamus a fost prezentat si castigatorul Premiului Goncourt - Alegerea publicului roman 2015: scriitorul Tobie Nathan, pentru romanul "Ce pays qui te ressemble". Evenimentul a fost organizat pentru a treia oara la Gaudeamus de Institutul Francez.

De asemenea, in cadrul Targului a fost organizata finala celei de a XIII-a editii a Concursului National de Lectura "Mircea Nedelciu", dedicat elevilor de liceu. Castigatorii acestei editii au fost: Maria Tohaneanu - Colegiul National "Carol I" din Craiova (locul I), Claudia Preda - Liceul Teoretic "Ovidius" din Constanta (locul II), Calina Durbac - Liceul Teoretic "Al. I. Cuza" din Bucuresti (locul III). Premiile, constand in sume de bani destinate achizitionarii de carti din Targ, au fost oferite de Radio Romania.

Totodata, proiectul "Cartile se intorc acasa" s-a bucurat de un real succes si in acest an. Fondul de carte constituit prin donatii ale vizitatorilor si expozantilor in cadrul proiectului a cuprins peste 5.000 de volume care vor ajunge in biblioteci publice din orasul Rupea (judetul Brasov) si din localitatea Scoreiu (judetul Sibiu). De la lansarea acestui proiect, in 2010, peste 140.000 de volume au ajuns, datorita expozantilor si vizitatorilor Gaudeamus, in peste 340 de biblioteci aflate in aria de acoperire a posturilor Radio Romania.

Citeste si:
Descoperă Belgia prin orașele sale medievale. Informații și detalii...
Descoperă Belgia prin orașele...

Un alt program desfasurat in cadrul Targului a fost "Invitati de nota 10: Olimpicii Romaniei", care isi propune sa aduca in prim-plan competitivitatea si excelenta invatamantului romanesc, sa atraga atentia asupra performantelor si potentialului reprezentantilor sai de top pentru viitorul Romaniei. La Gaudeamus 2015, sase elevi medaliati la concursuri internationale la diverse discipline, beneficiari ai bursei "Meritul olimpic international", au fost invitati speciali ai Targului si premiati.

Totodata, ziarul Targului (4 numere) a fost realizat intr-un tiraj zilnic de 5.000 de exemplare, in perioada 19 - 22 noiembrie, de o echipa redactionala de la publicatia Catavencii. De asemenea, derulata pe intreg parcursul Targului, pe baza biletelor si a abonamentelor de intrare, tombola Gaudeamus a oferit vizitatorilor editiei ocazia de a castiga numeroase premii.

Citeste si:
R,Moda și conduita la evenimentele ecvestre!
R,Moda și conduita la...

Targul International Gaudeamus, eveniment reper al peisajului cultural romanesc de peste doua decenii, a avut loc in acest an in perioada 18 - 22 noiembrie, in Pavilionul Central al Complexului Expozitional Romexpo din Bucuresti. Ajuns in 2015 la editia cu numarul 22, Targul este initiat si organizat anual de Radio Romania, prin Centrul Cultural Media Radio Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.