Dacian Ciolos s-a declarat deranjat de fotografia de grup a Guvernului in care femeile care detin anumite portofolii in Cabinetul sau au fost asezate in spatele barbatilor, dar a precizat ca acesta a fost protocolul, el adaugand ca poza va fi refacuta "cu prima ocazie".

"Si pe mine m-a deranjat cand am vazut, nu mi-am dat seama de acest lucru atunci cand poza a fost facuta. A fost, sa spun asa, regula de protocol de aranjare a ministerelor care le-a dus pe doamne in spate, asa cum in Parlament, in momentul votului in plen, am fost putin suparat ca doamnele au fost puse in spate si barbatii in fata. Mi s-a explicat ca aceasta este regula de protocol, ca ministerele se pun in ordinea alfabetica, sau au fost decise de cei din Parlament sa le puna in ordine alfabetica si atunci intamplarea a facut ca doamnele au fost puse in spate", a declarat premierul Dacian Ciolos, duminica dimineata, intr-un interviu la postul public de radio.

Ciolos a adaugat ca fotografia de grup a ministrilor va fi refacuta. "Cu prima ocazie cu care ii voi avea pe toti ministrii la sedinta de Guvern, o sa refacem poza si, dincolo de orice regula de protocol, o sa-mi asum eu aceasta responsabilitate sa punem doamnele in fata, pentru ca oamenii care au facut aceste observatii au avut dreptate", a spus el.

"Eu am facut afirmatia ca o treime din membrii Guvernului sunt femei cu titlul de mandrie, n-am cautat cu orice pret sa fie asa, dar asa s-a intamplat si mi se pare semnificativ, pentru ca pe multe probleme barbatii au un mod de a aborda lucrurile, femeile un alt mod de a aborda lucrurile si cred ca echilibrul este important atunci cand se ia o decizie, echilibru pe care femeile il aduc si noi barbatii avem nevoie de multe ori de acest echilibru pentru a ne tempera modul de a rezolva anumite lucruri", a aratat prim-ministrul.

Prima fotografie de grup a Guvernului Ciolos a starnit controverse in mediul online, una dintre critici vizand faptul ca doamnele care detin functii de ministru au fost asezate pe randurile din spate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.