Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, a declarat ca este preocupata de inchiderea "in bune conditii" a programelor operationale finantate in perioada 2007-2013 din Fonduri Europene, 31 decembrie fiind termenul limita pana la care CE accepta facturi pentru a fi decontate.

"Ma preocupa in mod special inchiderea, in bune conditii, a perioadei de programare 2007-2013 avand in vedere ca mai sunt doar sase saptamanii pana la 31 decembrie 2015 (...) termenul limita pana la care Comisia Europeana accepta facturi pentru a fi decontate pentru perioada de programare 2007-2013", a declarat Comisarul european pentru Politica Regionala, Corina Cretu, intr-o conferinta de presa sustinuta, vineri, la Palatul Victoria.

Corina Cretu a adaugat ca Romania si Comisia Europeana depun eforturi pentru a evita pierderile.

"In opinia noastra implementarea proiectelor din perioada 2007-2013 reprezinta prioritatea absoluta, sigur ca vom depune, impreuna si Comisia Europeana si Romania, toate eforturile pana la sfarsitul anului pentru a evita dezangajarea de fonduri europene sau a limita cat mai mult (pierderile - n.r.). Comisia Europeana, in orice caz, este la dispozitia autoritatilor romane pentru a ajuta, dar atunci cand este vorba de implementare, aceasta este suta la suta responsabilitatea statelor membre", a aratat comisarul european.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.