Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, a spus miercuri, la preluarea mandatului, ca noul Guvern nu este de supraoameni, dar are obiective pentru care se va bate si va fi consecvent, precizand ca are o deviza pe care le-o spune si rezidentilor: "Cand gresim, sa recunoastem si sa corectam".

"Avem un mandat de un an, nu suntem Guvernul supraoamenilor. Avem niste obiective pe care le-am enuntat deja si vom fi consecventi, ne vom bate pentru ele. Nu sunt defensiv si nu vreau sa ma justific dar va spun ce le zic rezidentilor mei: ca nu este o problema sa greseasca in operatia, important este sa poata recunoaste greseala si sa o corecteze", a declarat ministrul Patriciu Achimas Cadariu, raspunzand astfel intrebarii daca va sustine alocarea a 6 la suta din PIB pentru Sanatate.

Patriciu Achimas Cadariu a mai spus ca a facut un schimb de opinii cu Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, si ca sunt programe care trebuie sprijinite.

"Am facut un schimb de opinii, domnul ministrul Banicioiu. Sunt programe in curs, sunt programe care trebuie sprijinite, proiectele Guvernului le-ati auzit. Vom face o analiza si sigur vom face tot ceea ce este necesar", a precizat Patriciu Achimas Cadariu. La randul lui, Nicolae Banicioiu le-a multumit jurnalistilor care "nu l-au crutat" cat a fost ministru al Sanatatii.

"In primul rand sa le multumesc lor (jurnalistilor- n.r.) ca nu m-au crutat niciun moment al prezentei mele la minister. Cred ca au fost ca o umbra si sunt convins ca si acum vor fi tot ca o umbra. Va multumesc pentru colaborare, cred ca in cele aproape 18 luni si ceva am avut o colaborare buna si un dialog bun, am avut si momente in care ne-am mai enervat reciproc, dar, per ansamblu, am mai reusit sa comunicam. O sa va rog sa spijiniti in continuare sistemul sanitar romanesc, sa avesi incredere in sistemul sanitar romanesc", a spus fostul ministru al Sanatatii.

Nicolae Banicioiu i-a urat succes noului ministru al Sanatatii, precizand ca acest portofoliu este "cel mai dificil" dintr-un Guvern.

"Domnului ministrul ii ureaza mult succes pentru ca are nevoie, chiar are nevoie de toate incurajarile. Cred ca este cel mai dificil post de ministru din vreun Cabinet. Eu nu am crezut-o initial dar...", a adaugat Banicioiu.

Citeste si:
Banicioiu, audiat in "Colectiv": Am facut tot ce era omeneste posibil
Banicioiu, audiat in dosarul...

Intrebat daca are vreun regret legat de activitatea sa la Ministerul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a mentionat ca regrete sunt multe.

"Regrete sunt multe, pentru ca este un domeniu in care se pot face foarte multe lucruri si trebuie facute foarte multe lucruri. Sper ca tot ceea ce nu am reusit eu sa fac sa reuseasca domnul ministru. Sprijinim cu tot ce putem. Nu i-am dat foarte multe sfaturi pentru ca este mare, vaccinat, este in bransa de multa vreme, nu am foarte multe sfaturi, dar atunci cand va avea nevoie sigur voi fi alaturi cu un sfat. Sunt multe lucruri care trebuie continuate, ma bucur ca exista exista o atitudine pozitiva in sensul acesta si multe lucruri care trebuie facute in continuare. In sistemul sanitar intotdeauna sunt foarte multe de schimbat, sunt foarte multe de adaugat, dinamica este foarte mare, dezvoltarea este foarte mare, tehnica evolueaza foarte repede. Foarte multe provocari. Ganditi-va si la medici si la pacienti in acelasi timp", a precizat Nicolae Banicioiu.

Citeste si:
Guvernul își dă restanțele de toamnă. Legea pensiilor speciale,...
Guvernul își dă restanțele de...

Patriciu Achimas Cadariu are 39 de ani si conduce din anul 2012 Institutul Oncologic ”Ion Chiricuta” Cluj-Napoca, unitate medicala in care lucreaza din anul 2006. Acesta a absolvit in anul 1994 Liceul ”Emil Racovita” din Cluj-Napoca, iar in anul 2000 Facultatea de Medicina a Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) ”Iuliu Hatieganu”. Ulterior, a urmat cursuri de specializare in obstetrica-ginecologie si cursuri avansate de oncologie la Universitatea din Ulm, Germania. Patriciu Achimas Cadariu a facut de-a lungul anilor mai multe stagii de practica in strainatate, in Marea Britanie si Germania si a fost beneficiarul unei burse a Societatii Europene de Oncologie Ginecologica pentru studii aprofundate in Wiesbaden, Germania.

Pe langa activitatea profesionala, Patriciu Achimas Cadariu a urmat si o cariera academica, fiind conferentiar universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca la Departamentul de Chirurgie Oncologica. Este membru al Colegiului Regal de Obstretica si Ginecologie din Marea Britanie.

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.