Vasile Dancu, ministru desemnat al Dezvoltarii Regionale si Administratiei, a declarat, marti, ca ministerul ar putea contribui la construirea strategiei de redresare a RADET, afirmand ca este evident ca nu incalzirea nu poate fi platita de la bugetul de stat.

"Ministerul ar putea sa fie cadrul de negociere, sa fie printre expertii pe care ii are alaturi de Consiliul General al Capitalei pentru a se constitui aceasta strategie", a declarat Vasile Dancu. El a afirmat ca situatia RADET este o problema de administratie locala, insa autoritatea centrala trebuie sa intervina atunci cand autoritatile locale nu sunt suficient de organizate sau nu dispun de resursele necesare rezolvarii problemei, scrie MEDIAFAX.

"Noi am creat printr-o ordonanta guvernamentala mecanismul prin care ar trebui corectate aceste lucruri, prin care consiliul municipal se poate imprumuta de la Trezorerie mult mai ieftin si pe termene mult mai lungi, dar dincolo de asta noi putem sa furnizam si tehnic si pe de alta parte putem sa impulsionam acest lucru", a spus Dancu.

Vasile Dancu a mai sustinut ca este evident ca nu incalzirea nu poate fi platita de la bugetul de stat. "Evident ca nu putem plati din bugetul de stat in acest moment incalzirea, este ilegal", a apreciat Dancu.

Potrivit acestuia, Bucuresti are cel mai mic tarif din tara, iar Consiliul General al municipiului Bucuresti ar trebui sa revizuiasca acest pret .


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.