MAE a informat sambata dimineata ca, pana la aceasta ora, nu detine nicio informatie oficiala conform careia printre victimele atentatelor de la Paris se afla si cetateni romani.

"Ambasada Romaniei la Paris continua activ demersurile legale pe langa autoritatile franceze competente pentru a obtine informatii suplimentare si pentru a verifica daca printre victimele atacurilor se afla si cetateni romani. Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca, pana la aceasta ora, nu exista nicio informare oficiala din partea autoritatilor franceze in acest sens", se spune in precizarile MAE remise agentiei MEDIAFAX.

Misiunea diplomatica romana a contactat serviciul central de asistenta medicala din Franta si spitalele pariziene care au primit raniti, "pentru a verifica daca printre victimele atacurilor se afla si cetateni romani".

"De asemenea, misiunea mentine legatura cu Celula de Criza a MAE francez si Celula interministeriala de Criza de la Ministerul de Interne francez, fiind in asteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau ranite in atacuri.Verificarile sunt in curs, iar misiunea diplomatica romana este pregatita sa acorde asistenta consulara", mai spune MAE.

De asemenea, la Bucuresti, MAE a activat o celula de criza.

Cel putin sapte islamisti au comis atentate sinucigase la Paris, iar altul a fost impuscat mortal de fortele de ordine, au anuntat autoritatile franceze, dupa atacurile teroriste soldate cu cel putin 140 de morti.

Un jurnalist roman care lucreaza la France 24 se afla printre victimele atacurilor de vineri seara de la Paris, el fiind internat in stare grava, anunta, pe Facebook, apropiati ai acestuia. "Andrei Marian Mihai este un jurnalist roman care lucreaza la France 24. Acum el se afla in coma indusa in urma atentatelor de la Paris. Sa ne rugam pentru viata sa!", scrie, pe Facebook, o prietena a jurnalistului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.