Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va desemna, la sfarsitul anului, noi ambasadori ai turismului romanesc, unul dintre acestia urmand sa fie designerul Catalin Botezatu.

"Voi relua un proiect laudabil din mandatul Grapini (Maria Grapini, fost ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri si turism, n.r.), cu ambasadorii turismului romanesc. Iar Catalin Botezatu, ca si proactivitate, are actiuni constante, o viata dedicata promovarii Romaniei in afara, in mod sigur trebuie sa il nominalizam si imi pare rau ca nu s-a facut acest lucru pana acum. Bulgaria, de exemplu, a devenit din nou foarte agresiva in promovare - si e un lucru spre care trebuie sa ne uitam - a reusit sa faca un clip de 30 de secunde care a patruns pe mapamond, in care a folosit vedete hollywood-iene in promovare. Noi avem intern valori foarte bune. Pana la sfarsitul anului voi avea o lista de propuneri, iar cu ocazia sarbatorilor vreau sa facem o actiune si sa propunem doi-trei ambasadori. Catalin Botezatu este cap de lista", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANT, Anca Pavel Nedea.

La randul sau, Botezatu a declarat ca Romania ar trebui sa aiba un minister doar pentru turism.

"Romania are un potential extraordinar, sa nu uitam ca anul acesta este castigatoarea unui premiu international Lonely Planet, este pe locul 1 la recomandari ale acestui mare forum, recomandare care tine de regiunea Transilvania. Iata, pentru prima data, Romania se afla intr-un top recomandat tuturor oamenilor de pe mapamond. Eu cred ca trebuie sa profitam de asta. Am avea totodata nevoie de un minister dedicat numai turismului. Prin turism se deschid foarte multe porti, turismul reprezinta o cale de a aduce noi investitori in Romania", a declarat Botezatu pentru MEDIAFAX.

El sustine ca a fost deja ambasador al Romaniei, fara sa vrea, si compara litoralul romanesc cu Ibiza si Saint Tropez.

"Litoralul romanesc este un fel de Ibiza sau de Saint Tropez. Intotdeauna am sustinut turismul romanesc si cred eu ca am fost un ambasador al turismul asa, fara sa vreau. Anul acesta a fost o onoare sa fiu desemnat un ambasador al litoralului romanesc si al statiunii Mamaia. Vin la Targul de Turism ori de cate ori se organizeaza. Iar in emisiunile mele am promovat fiecare coltisor al Romaniei, fiecare locatie, fiecare hotel, fiecare zona, fiecare regiune si o voi face in continuare", a mai spus Botezatu.

Citeste si:
De ce va investi Ungaria 100 de milioane de euro în turismul din...
Ungaria va investi 100 de...

Presedintele ANT si Catalin Botezatu au participat joi la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, editia de toamna, la Romexpo, care are loc pana pe 15 noiembrie.

Printr-un program lansat in 2013, peste 20 de persoane au primit pana in prezent titlul de ambasadori ai turismului romanesc si totodata pasapoarte diplomatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.