Actorul Radu Beligan isi sarbatoreste cea de-a 97-a aniversare pe scena, asa cum si-a obisnuit publicul, jucand, de aceasta data, pe 14 decembrie, in cea de-a 300-a reprezentatie a spectacolului "Egoistul".

Pe 14 decembrie, iubitorii de teatru sunt invitati la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, la o dubla sarbatoare: ziua de nastere a maestrului Radu Beligan si 300 de reprezentatii cu spectacolul "Egoistul", care se joaca cu sala plina de 11 ani, se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Din distributia spectacolului fac parte actorii Radu Beligan, Adriana Trandafir, Damian Crasmaru, Tomi Cristin, Rodica Ionescu, Mihai Niculescu, Lamia Beligan, Ileana Olteanu, Medeea Marinescu, Cesonia Postelnicu si Silviu Biris.

In acest spectacol, Radu Beligan se regaseste si in calitate de interpret, dar si de regizor. "Egoistul" este ultima piesa a dramaturgului Jean Anouilh. Este opera in care autorul isi dezvaluie, fara menajamente, perceptia asupra lumii contemporane. Subiecte complexe, precum viata si moartea, iubirea, casnicia, relatia dintre parinti si copii, prietenia, egoismul, generozitatea si chiar teatrul si dramele sale, sunt abordate cu un umor exploziv, o replica stralucitoare si o eleganta verbala rar intalnita. Iar viziunea regizorala a lui Radu Beligan pune in lumina toate aceste elemente.

Tichetele pentru reprezentatia din 14 decembrie s-au pus deja in vanzare la casa de bilete Startickets de la Palatul Copiilor, dar si online, pe startickets.ro, blt.ro si bilete.ro.

A devenit o traditie ca Radu Beligan sa isi sarbatoreasca aniversarile alaturi de publicul care i-a fost mereu alaturi. Si anul trecut, dar si in 2013, cunoscutul actor a jucat de ziua sa in spectacolul "Lectia de violoncel", la Teatrul Metropolis din Bucuresti, al carui director onorific este acesta.

In 2013, a doua zi dupa ce si-a sarbatorit cea de-a 95-a aniversare, imediat dupa spectacolul "Egoistul", jucat si regizat de Radu Beligan la Teatrul National Bucuresti, acesta a primit titlul de cel mai longeviv actor inca in activitate pe scena unui teatru, din partea Guinness World Records.

Radu Beligan imparte de peste 75 de ani bucurii, emotii si sentimente tuturor celor care umplu cu entuziasm salile de spectacole.

Citeste si:
Astăzi se împlinesc 103 de la nașterea lui Radu Beligan! Portretul...
Astăzi se împlinesc 103 de la...

Radu Beligan, nascut pe 14 decembrie 1918, are o bogata activitate in teatru, film, televiziune si radio. El a interpretat roluri celebre, in mari capodopere ale dramaturgiei romane si universale, piese semnate, printre altii, de Ion Luca Caragiale, Barbu Stefanescu Delavrancea, Camil Petrescu, Tudor Musatescu, Mihail Sebastian, William Shakespeare, Carlo Goldoni, Nicolai Vasilievici Gogol, Anton Cehov, George Bernard Shaw, Maxim Gorki, Albert Camus, Eugen Ionescu, Jean Anouilh etc. Totodata, el este cunoscut publicului roman in calitate de regizor al unor spectacole precum "Egoistul" de Jean Anouilh, "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, "Doctor fara voie" de J. B. P. Molière, "Straini in noapte" de Eric Assous.

Radu Beligan a fost director al Teatrului de Comedie din Bucuresti, intre anii 1961 si 1969, si director al Teatrului National Bucuresti, intre 1969 si 1990. Totodata, a fost profesor la Institutul de Teatru si Film, intre 1950 si 1965, si a fost ales membru de onoare al Academiei Romane in 2004, in semn de recunoastere a activitatii sale in domeniul artei.

Citeste si:
Robert de Niro va juca într-un film despre Formula 1, distribuit de...
Robert de Niro va juca un rol...

A fost decorat, printre altele, cu Ordinul "Serviciul Credincios" in grad de Mare Ofiter, Ordinul Drapelul Iugoslav cu steaua de aur si colan si Ordinul National al Legiunii de Onoare in grad de Ofiter, din partea Frantei. Este Doctor Honoris Causa al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti.

Actorul Radu Beligan a primit in 2011 o stea pe Aleea Celebritatilor - Piata Timpului, spatiul bucurestean dedicat marilor valori ale filmului si scenei romanesti.

In februarie 2014, Radu Beligan a fost inclus intr-un top al celor mai puternice o suta de personalitati din lume din domeniul divertismentului, alaturi de actorul roman in clasament regasindu-se numeroase celebritati de toate varstele, de la Hollywood, printre care Robert De Niro, Martin Scorsese, Clint Eastwood, Woody Allen, Judi Dench, Helen Mirren si Angelina Jolie, potrivit site-ului american Business Insider.

Citeste si:
Cat de mult conteaza bogatia pentru celebritati? 15+ citate despre...
Cat de mult conteaza bogatia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.