Premierul interimar a anuntat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, ca bugetul Sanatatii va primi 26,3 milioane lei, suma provenita din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Guvernului, banii fiind destinati spitalelor din Bucuresti care trateaza ranitii in incendiul de la clubul Colectiv.

"Avem o suplimentare a bugetului Ministerului Sanatatii pentru reintregirea stocurilor de medicamente si consumabile din spitale pentru a preveni o eventuala alta situatie nedorita, in valoare de 26,3 milioane lei", le-a spus premierul interimar ministrilor prezenti la sedinta saptamanala a Guvernului.

Totodata, fondurile vor fi destinate continuarii tratamentului, serviciilor medicale si recuperarii persoanelor ranite in urma incendiului din clubul Colectiv si sunt destinate spitalelor din Bucuresti care trateaza pacienti afectati de incendiul din 30 octombrie, respectiv Spitalul Elias, Spitalul Militar Central, Spitalul Clinic de Urgenta, Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul pentru copii "Grigore Alexandrescu", Spitalul "Sfantul Ioan", Spitalul "Sfantul Pantelimon", Spitalul "Bagdasar Arseni", Spitalul de Arsi, Spitalul Floreasca, scrie MEDIAFAX.

Acordarea fondurilor este necesara avand in vedere ca majoritatea pacientilor ramasi internati sunt in stare critica/grava, cu arsuri pe corp, si mai ales cu leziuni pulmonare grave. Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesita materiale sanitare speciale, alimentatie parenterala pe o perioada lunga. De asemenea, tratamentul complicatilor, inerente in asemenea situatii este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.