Comisiile de munca si sanatate ale Camerei Deputatilor au adoptat, marti, un amendament al PSD prin care se propune majorarea cu 10% a salariilor tuturor bugetarilor, propunerea urmand sa fie dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor.

Amendamentul a fost depus la Ordonanta de Urgenta a Guvernului 35/2015 privind cresterile salariale in sistemul sanitar.

"PSD, prin deputatul Adrian Solomon, a venit cu un amendament privind cresterea cu 10% a salariilor in sistemul bugetar, de la 1 decembrie 2015 (...). I-am intrebat pe reprezentantii ministerelor Muncii si Finantelor daca aceasta masura este sustenabila. Ministerul Muncii a spus ca sustine amendamentul, iar Ministerul de Finante ca nu poate sustine acest amendament, pentru ca ar crea, pentru anul 2016, un deficit de cinci miliarde de lei, care ar putea fi acoperit fie cu taieri, cu reduceri de la alte capitole de cheltuieli, fie prin prorogarea intrarii in vigoare a unor masuri de relaxare fiscala", a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul PNL Cristina Pocora, membru al Comisiei de munca.

Deputatii PNL au cerut un ragaz de o saptamana, in asa fel incat Ministerul de Finante sa isi faca analiza si sa se puna de acord cu Ministerul Muncii, a mentionat Pocora, opinand ca viitorul guvern ar trebui sa spuna daca exista bani pentru aceasta masura.

Ea a precizat ca, in conditiile in care Guvernul nu ar dispune de banii necesari, ar trebui sa se stie care va fi costul maririi salariilor si la ce anume ar trebui sa se renunte pentru adoptarea acestei masuri.

"PSD a votat acest amendament, nu a dorit niciun fel de dezbatere cu cifrele pe masa, prin urmare maine (miercuri - n.r.) proiectul de lege va intra in sedinta de plen. Noi ne-am abtinut, pentru ca abordarea PSD nu a fost una transparenta, ci politicianista, inainte sa plece de la guvernare parjolesc Romania pentru ultima data. In acest context in care cetatenii ne cer responsabilitate in strada, ar trebui sa luam o decizie responsabila, cu cifre reale pe masa si daca sunt bani sa acordam aceasta majorare de salarii, iar daca nu sunt sa stim sa ne asumam si sa vedem care este situatia reala. (...) PSD vrea sa arunce o gogoasa electorala", a mai sustinut Cristina Pocora.

Citeste si:
Guvernul vrea să taie voucherele de vacanță. Ce categorie de...
Guvernul vrea să taie...

Ea a adaugat ca propunerea ar trebui reintoarsa la comisie, iar noul guvern sa spuna daca sunt bani pentru aceasta majorare. Potrivit deputatului PNL, in comisii au fost inregistrate 21 de voturi "pentru" si 8 abtineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.