Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Cluj fac verificari, marti dimineata, la Primaria Cluj-Napoca, intr-un dosar privind proiectul de ticketing initiat de municipalitate pentru modernizarea sistemului de vanzare a biletelor de transport in comun de catre compania de transport public.

Surse judiciare au declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca procurorii verifica documente privind implementarea proiectului de ticketing, care vizeaza modernizarea sistemului de vanzare a biletelor de transport in comun de catre compania de transport public.

Conform surselor citate, procurorii DNA au mers la sediul Primariei Cluj-Napoca, pentru a verifica documente legate de acest proiect, dar se fac verificari si in teren, in statiile de transport in comun, unde sunt amplasate noile automate pentru bilete.

Proiectul de ticketing fost lansat in 9 septembrie, fiind finantat din fonduri europene in valoare de 33,6 de milioane de lei. Acesta prevede instalarea a 61 de automate de vanzare a biletelor si instalarea de validatoare in mijloacele de transport in comun. Acesta mai prevede modernizarea a 87 de statii de transport in comun, montarea a 74 de panouri de afisaj in statii care vor furniza informatii legate de timpul estimat de sosire in statie a mijloacelor de transport in comun, amplasarea a 136 de validatoare a legitimatiilor de calatorie in statii si a 327 de validatoare in mijloacele de transport in comun, achizitionarea a 20 de terminale portabile pentru controlorii de bilete.

Procurorii DNA au facut perchezitii la Primaria Cluj-Napoca si in 7 octombrie, intr-un dosar vizand contracte incheiate de administratia locala pentru servicii de deratizare si dezinsectie prestate de firma Coral Impex. Atunci au fost vizate si primariile Alba Iulia, Sibiu, Targu Mures si Zalau.

In acest dosar, seful Serviciului Tehnic de la Primaria Cluj-Napoca si un consilier de la acelasi serviciu sunt cercetati de DNA Cluj pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit de la reprezentanti ai Coral Impex sume de bani si produse pentru a-si indeplini atributiile in favoarea firmei de deratizare si dezinsectie.

Potrivit DNA, in perioada 2013-2015, persoane reprezentand SC Coral Impex SRL Ploiesti ar fi oferit diferite sume de bani si bunuri cu titlu de mita unor functionari din cadrul institutiilor publice din mai multe judete, cu care societatea respectiva derula relatii contractuale de prestari de servicii (dezinsectie, dezinfectie si deratizare).

Citeste si:
Prețul benzinei și al motorinei în România continuă să se ieftinească
Prețul benzinei și al...

Purtatorul de cuvant al Primariei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara la acel moment ca Primaria a platit SC Coral Impex SRL in acest an, pana in luna septembrie, suma de 8,4 milioane de lei pentru deratizare si dezinsectie.

Primaria Cluj-Napoca este condusa de Emil Boc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.