Contestatiile celor trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4, din 3 noiembrie, prin care au fost arestati preventiv pentru ucidere din culpa vor fi judecate, marti, de magistratii Tribunalului Bucuresti.

Magistratii vor decide, marti, daca Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu vor fi cercetati in stare de arest sau in libertate. Decizia pe care o va lua Tribunalul Bucuresti va fi definitiva.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv in 3 noiembrie, de Judecatoria Sectorului 4 pentru ucidere din culpa, in cazul incendiului din clubul Colectiv.

Potrivit PICCJ, "incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club".

Anchetatorii au aratat ca patronii Colectiv, desi au dat o declaratie pe proprie raspundere ca vor respecta limita maxima de 80 de locuri pe scaune, au incalcat obligatia, in seara zilei de 30 octombrie intrand, intr-un spatiu de 425 de metri patrati, aproximativ 400 de persoane.

Sambata, Judecatoria Sectorului 4 a dispus arestarea pentru 30 de zile a Danielei Nita, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a directorului societatii, Cristian Nita, si a pirotehnicianului Viorel Zaharia.

Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpa, iar patronii firmei care a furnizat artificiile din clubul Colectiv sunt cercetati pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe sau de inscrisuri.

De asemenea, Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva a fostului primar Cristian Popescu Piedone si a doua angajate de la Primaria Sectorului 4 - Aurelia Iofciu, sefa Serviciului autorizari comerciale, si Luminita Larisa Ganea, angajata la acelasi serviciu, - in dosarul instrumentat de DNA privind autorizarea clubului Colectiv.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Fostul edil este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si fals intelectual, iar cele doua angajate ale Primariei Sectorului 4, de complicitate la cele doua infractiuni retinute in cazul lui Cristian Popescu Piedone.

Potrivit ordonantelor de retinere, Cristian Popescu Piedone, in calitate de primar al Sectorului 4, a incalcat dispozitiile legale privind apararea impotriva incendiilor atunci cand a emis acordul de functionare si autorizatia de functionare, ambele din 14 ianuarie 2015, necesare desfasurarii activitatii de catre SC Colectiv Club SRL, cu la punctul de lucru in strada Tabacarilor nr 7.

Anchetatorii le acuza pe Aurelia Iofciu, sefa Serviciului autorizari comerciale din Primaria Sectorului 4, si Luminita Larisa Ganea, angajata la acelasi serviciu, ca l-au sprijinit pe primarul Sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale si prin atestarea unor imprejurari necorespunzatoare adevarului, "in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat".

Citeste si:
Rezultate Bacalaureat 2023. Rata de promovare este de 29,8%
Rezultate Bacalaureat 2023....

Ancheta in cazul incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, in urma caruia au murit 46 de persoane si alte aproximativ 150 au fost ranite, este facuta de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ). De asemenea, procurorii DNA fac si ei cercetari in doua dosare privind emiterea autorizatiilor pentru clubul Colectiv.

Luni, Antonia Radu si Petrica George Matei, angajati ai ISU Bucuresti- Ilfov, au fost ridicati si dusi la audieri la DNA, in dosarul in care se fac cercetari pentru pentru fapte de abuz in serviciu si neindeplinirea atributiilor in cazul avizelor privind prevenirea si stingerea incendiilor, in legatura cu eliberarea avizelor pentru Colectiv.

De asemenea, Adrian Ionescu, seful Politiei Locale Sector 4, va fi audiat, luni, in calitate de martor la Politia Capitalei in dosarul privind incendiul din Clubul Colectiv, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoana. In zece zile de la tragedie au decedat alte 19 de persoane, numarul victimelor ajungand, luni, la 46.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre cei internati, 83 sunt in continuare spitalizati in Capitala, iar 35 au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinica din Israel, este jurnalista si fotografa Teodora Maftei, care fusese transferata saptamana trecuta, la o clinica din Israel. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum. Alti doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda.

Citeste si:
TOP 6 vedete care au cont pe OnlyFans și au fost judecate de fanii lor
TOP 6 vedete care au cont pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.