Spitalul Elias mai are internate sapte persoane ranite in incendiul din Colectiv, patru sunt la sectia de Terapie Intensiva, dintre care doi in stare grava, intubati si ventilati mecanic, a declarat, luni, managerul unitatii sanitare, profesor dr. Doina Dimulescu.

"Luni, la spitalul nostru mai sunt internati sapte pacienti. Dintre acestia, trei sunt in sectia de Chirurgie Plastica, au evolutie favorabila si doar unul dintre ei va necesita interventie chirurgicala de grefare. In sectia de Terapie Intensiva se mai afla patru pacienti, dintre care doi in stare grava, traheostomizati si ventilati mecanic", a spus profesor dr. Doina Dimulescu.

Managerul Spitalului Elias din Capitala a precizat ca unul dintre pacientii aflati in stare grava era selectionat pentru a fi transferat intr-un spital din Norvegia, insa, in cursul zilei de duminica, "performantele sale respiratorii s-au deteriorat semnificativ".

"Din acest motiv, pentru siguranta pacientului, impreuna cu echipa medicala de transport s-a hotarat renuntarea la deplasare, urmand ca reevaluarile ulterioare sa stabileasca daca va putea suporta, la un moment dat, transportul", a mai spus medicul.

Doina Dimulescu a adaugat ca pacientii fara probleme respiratorii evolueaza favorabil si unul dintre ei va fi supus luni interventiei chirurgicale.
"Prognosticul ramane rezervat pentru bolnavii din Terapie Intensiva", a mai spus dr. Doina Dimulescu.

In urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 46 de persoane si alte aproximativ 150 au fost ranite si internate in spitale din Capitala, scrie MEDIAFAX.

Luni, in spitalele din Capitala mai sunt internate 83 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 61 sunt stabilizati.

Dintre pacientii internati in spitale din Capitala, 35 au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinica din Israel, este jurnalista si fotografa Teodora Maftei, care fusese transferata saptamana trecuta, la o clinica din Israel. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum. Alti doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.