Spitalul "Bagdasar-Arseni" mai are in sectia de Terapie Intensiva 10 persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care doua sunt in stare critica, dar stabila, iar alti cinci pacienti sunt in sectia de Chirurgie Plastica, a declarat, luni, managerul unitatii sanitare, dr. Bogdan Paltineanu.

Managerul Spitalului "Bagdasar-Arseni" a spus ca pentru unul dintre pacienti s-a incercat transferul intr-o clinica din strainatate, insa starea acestuia s-a agravat, astfel ca a fost readus la Terapie Intensiva.

"S-a incercat transferul intr-o clinica din strainatate, dar starea s-a agravat rapid, motiv pentru care s-a renuntat la transfer, persoana fiind readusa la Terapie Intensiva. Cele doua persoane in stare critica nu ar trebui transferate, exista un risc major la mutarea din sectie, dar daca se va decide acest lucru, noi nu ne putem opune", a precizat dr. Bogdan Paltineanu.

Doctorul Andrei Mircea Carantino a declarat ca pentru unul dintre cei cinci pacienti internati la Sectia de Chirurgie Plastica se ia in calcul externarea, scrie MEDIAFAX.

"Nu ne grabim sa-i externam, pentru ca nu vrem sa apara probleme de sanatate. Mai intai ne vom asigura ca evolutia este buna", a spus dr. Carantino.

In urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 46 de persoane si alte aproximativ 150 au fost ranite si internate in spitale din Capitala. In spitalele din Capitala mai sunt internate, luni, 83 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 15 sunt in stare critica, sase in stare grava si 61 sunt stabilizati.

Dintre pacientii internati in spitale din Capitala, 35 au fost transportati spre unitati sanitare din strainatate, insa patru au decedat. Ultima care a decedat, luni, la o clinica din Israel, este jurnalista si fotografa Teodora Maftei, care fusese transferata saptamana trecuta, la o clinica din Israel. Bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache a murit duminica seara, dupa ce a intrat in stop cardiorespirator in aeronava care il transporta la o clinica din Elvetia si care a fost intoarsa din drum. Alti doi raniti au decedat sambata, dupa ce au ajuns in Olanda.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.