Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Tarziu, se numara printre cele trei persoane care au decedat sambata, dupa ce au fost ranite in incendiul din clubul Colectiv din Bucuresti.

"Cu durere in suflet va anuntam ca Dan a luptat pana astazi, la ora 7:30, sa ramana cu noi. Va ramane in amintirile noastre ca unul dintre cei mai minunati oameni! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!", a anuntat sambata, pe pagina sa de Facebook, Daniela Ciobanu, sotia chitaristului trupei Prea Tarziu.

Acelasi anunt a fost publicat si pe pagina de Facebook Ciobanu Daniel #colectiv, pe care in urma cu cateva zile a fost demarata o campanie de strangere de fonduri pentru ajutorarea acestuia.

Dan Ciobanu, in varsta de 39 de ani si tata a doi copii, a fost prezent, pe 30 octombrie, in clubul Colectiv pentru a filma concertul sustinut de trupa Goodbye to Gravity. Ciobanu se ocupa si de productie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

"Odihneste-te in pace draga cumnate. Ciobanu Daniel a decedat, a plecat spre lumina odata cu rasaritul soarelui azi dimineata, i will never forget you bro.."
, a scris Andrei Ciobanu, sambata, pe contul sau de Facebook.

Acesta a mai spus ca Daniel Ciobanu a suferit arsuri grave pe o suprafata de 47% din corp si o deteriorare severa a cailor respiratorii cauzata de toxinele inhalate in incendiul din Colectiv. "Pielea arsa s-a suprainfectat", a mai scris Andrei Ciobanu.

Daniel Ciobanu a fost internat, in 30 octombrie, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum si arsuri de cai respiratorii. Acesta trebuia sa fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luata dupa vizita profesorului David-Michael Linton, directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentantii Spitalului de Arsi, intrebati despre Daniel Ciobanu, au declarat ca acesta este in stare foarte grava si a necesitat traheostomie de urgenta, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

"Medicii curanti au considerat ca ar avea mai multe sanse in strainatate. S-a luat legatura cu cei din Israel si a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune ca nu pot primi un pacient decat dupa ce il vede si da acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva in jurul orei 14.00 s-au facut demersurile sa vina un avion al lor si un medic ATI specializat pe zbor. Cand au venit sa-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion si de spital, pentru ca ei au considerat ca este periculos sa fie transportat, pentru ca se poate intampla ceva in timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legatura. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut initiativa sa fie transferat, pentru ca este un pacient extrem de grav", a spus un medic de la Spitalul de Arsi.

"Noi am facut toate eforturile, specialistul din Israel a venit si a zis ca sansele lui sunt de maximum 20-30 la suta. Am trimis toate documentele pacientului", a mai spus medicul de la Spitalul de Arsi.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

In afara de Daniel Ciobanu, alti doi barbati - Ionut Maior, in varsta de 27 de ani, si Ionut Cosmin Popescu, in varsta de 32 de ani - au decedat, sambata, dupa ce au fost raniti in incendiul din clubul Colectiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.