Bilantul tragediei din Colectiv a ajuns la 41 de morti, dupa ce noua persoane si-au pierdut viata in cursul zilei de sambata.

[Update]

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX ca de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul ”Bagdasar Arseni” a decedat o tanara de 25 de ani, Mavi Sterian.

Potrivit surselor citate, cele doua tinere erau in stare critica, avand arsuri pe suprafete mari din corp si arsuri ale cailor respiratorii. Astfel, bilantul persoanelor decedate in tragedia de la Colectiv a ajuns la 41, dupa ce sambata au mai murit alte sapte persoane, doua dintre acestea in Olanda.

Dintre pacientii decedati in Capitala, trei erau internati la Spitalul de Arsi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionut Cosmin Popescu (32 de ani) si Alexandru Chelba (33 de ani), unul la Spitalul Floreasca - Adrian Popa (29 de ani) si unul la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - Ionut Maior (27 de ani).

Cele doua victime care au murit in Olanda, unde fusesera transferate sambata, sunt o tanara italianca, Tullia Ciotola, in varsta de 20 de ani, care studia la Bucuresti prin programul Erasmus si Florin Cristian Popescu, de 35 de ani, bodyguardul clubului Colectiv.



Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Adrian Stanculea, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca cel de-al treilea barbat care a decedat sambata in unitatea sanitara era in stare grava, avand arsuri pe o suprafata mare din corp si arsuri de cai aeriene.

Potrivit unor surse medicale, barbatul care a decedat se numeste Alexandru Chelba si avea 33 de ani. Acesta este al treilea ranit in incendiul din clubul Colectiv care a murit sambata in Spitalul de Arsi.

Ceilalti doi pacienti decedati la Spitalul de Arsi - Daniel Ciobanu (39 de ani) si Ionut Cosmin Popescu (32 de ani) - aveau arsuri pe suprafete mari din corp si arsuri de cai respiratorii.

Daniel Ciobanu a fost internat, in 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului. Acesta trebuia sa fie transferat joi, la un spital din Israel. Vineri, reprezentantii Spitalului de Arsi, intrebati despre Daniel Ciobanu, au declarat ca acesta este in stare foarte grava si a necesitat traheostomie de urgenta.

Citeste si:
Explozii uriașe la o stația GPL din Crevedia. O persoană a decedat
Explozii uriașe la o stația...

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Tarziu, era in 30 octombrie in clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatal a doi copii si se ocupa si de productie audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu. Ionut Cosmin Popescu avea arsuri pe 70 la suta din suprafata corpului si era de o saptamana in coma indusa. In 30 octombrie, Ionut Popescu era in clubul Colectiv impreuna cu prietena lui, care a murit in acea seara. O alta persoana ranit in incendiul din clubul Colectiv - Adrian Popa (29 de ani) - a murit, sambata, la Spitalul Floreasca, din cauza arsurilor grave de pe corp si a arsurilor de cai respiratorii.

Tot sambata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a murit Ionut Maior (27 de ani). Sotia acestuia este internata tot in Spitalul Universitar, aceasta fiind detubata recent, dupa ce mai multe zile a fost in stare grava.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

Managerul Spitalul Universitar, Catalin Cirstoiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca barbatul care a decedat avea arsuri grave, dupa ce, in urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste sotia sa ca sa o salveze.

Doi dintre cei opt pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transportati, sambata, in Olanda au decedat, unul in ambulanta spre spital si un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cei doi pacienti care au murit in Olanda sunt Tullia Ciottola (20 de ani) si Florin Popescu (35 de ani), care era bodyguard in clubul Colectiv, ambii fiind transferati sambata in Olanda, din Spitalul SRI "Agrippa Ionescu". In spitalele din Capitala mai sunt internate 106 persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, din care 47 in stare grava si critica.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Sambata dimineata, 16 raniti in incendiul din clubul Colectiv au fost preluati cu doua aeronave Spartan ale Ministerului Apararii, care au decolat de la Baza Militara de la Otopeni. Opt dintre pacienti au fost transferati pentru tratament in trei spitale din Olanda, iar ceilalti opt, la Spitalul Militar din Bruxelles, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.