La o saptamana de la tragedia din Colectiv, sute de tineri, copii alaturi de parinti si varstnici s-au oprit in fata fostei fabrici Pionierul din Capitala, unde se afla clubul, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din 30 octombrie, lasand flori, mesaje si aprinzand candele.

Multe dintre lumanarile si candelele lasate aici de cei care au venit in ultimele sapte zile erau inca aprinse si alte cateva zeci au fost adaugate de persoanele care au poposit si vineri, pentru cateva minute, la locul tragediei.

"O sa ne lipsiti, oameni frumosi", este mesajul care domina mica Piata Bucur de pe un banner din panza neagra, iar alaturi un altul puncteaza: "26 de ani de trista agonie, cati trebuie sa mai moara pentru a trezi o Romanie?".

Zeci de afise cu mesaje insotesc fotografii ale celor decedati rezemate de zidurile cladirii, iar printre miile de flori se zaresc si cateva jucarii.

"Este prima data cand ajung aici. Am vazut la televizor, dar n-am putut sa vin. Ma rascoleste. Mare pacat ca au murit tinerii aia si ca altii se chinuie pe paturile spitalelor", spune un barbat in varsta.

De cealalta parte, in micul spatiu verde din Piata Bucur stau aranjati in jur de 30 de saci plini cu lumanari si candele consumate si adunate din perimetrul din fata intrarii, devenit in ultima saptamana neincapator pentru micile faclii. Intre timp, un preot isi face aparitia in fata cladirii. Ingenuncheaza, aprinde o lumanare, spune in gand o rugaciune si pleaca.

In urma lor, un cuplu de varstnici patrunde in perimetrul delimitat si plaseaza 32 de ingeri din hartie in jurul unei biserici in miniatura. Rar, cate un claxon tulbura linistea celor veniti sa comemoreze victimele incendiului.

Odata cu lasarea serii, printre oamenii care deveneau tot mai numerosi s-a aflat pentru scurt timp si fostul jucator de tenis Ilie Nastase, iar venirea fotbalistilor de la CFR Cluj, alaturi de staful tehnic, care au depus o coroana de flori si au aprins lumanari in memoria persoanelor decedate, a coincis cu un mesaj declarat la portavoce de doi tineri.

"Ne rugam pentru cei decedati. (...) Vrem sa se ia atitudine legat de cluburile din tara. Vrem sa traim!"
, spunea - printre altele- mesajul celor doi, expimat in limba engleza.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

In fata clubului a a fost oficiata si o slujba de catre mai multi preoti veniti cu vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, scrie MEDIAFAX.

Incendiul din Clubul Colectiv a avut loc in 30 octombrie, la ora 22.30. Acum, dupa o saptamana de la tragedie, mii de oameni vor ajunge aici, intr-un mars al tacerii. La aceeasi ora, clopotele de la Patriarhia Romana si de la toate bisericile din Capitala vor bate in memoria celor 32 de tineri care si-au pierdut viata in timpul unui concert al trupei Goodbye to Gravity pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.