Klaus Iohannis a anuntat ca, pentru prima data, va chema vineri la consultarile pentru formarea guvernului societatea civila si reprezentanti ai manifestatilor, precizand ca a auzit vocea strazii si ca va tine cont de solicitarile protestatarilor.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Palatul Cotroceni, ca a urmarit cu mare atentie protestele si ca are un mesaj important pentru cei care au fost in strada. "V-am vazut, v-am auzit. Voi tine cont de solicitarile voastre", a spus presedintele.

In acest context, seful statului a anuntat ca a decis ca, in premiera, sa consulte un nou actor, in continuara discutiilor pe care le va avea cu partidele parlamentare. "Am decis ca in continuarea consultarilor cu partidele politice sa avem un acord cu societatea civila, sa consult in premiera un nou actor. Voi convoca pentru vineri dupa-amiaza un grup care reprezinta atat societatea civila, cat si ceea ce se numeste strada. Este important pentru mine si doresc sa le cunosc parerile si optiunile", a precizat presedintele.

Iohannis a spus ca i se pare important sa stie si optiunile societatii civile, pe langa cele ale partidelor politice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.