Copesedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, spune ca nu este oportuna organizarea alegerilor anticipate, pentru ca s-ar crea blocaj guvernamental si ca ”actuala majoritate ramane in alcatuire”, care poate sa dea un premier, el solicitandu-i presedintelui sa convoace rapid consultari.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a spus ca premierul va fi din partea PSD sau a actualei coalitii, precizand ca alegerile anticipate nu pot reprezenta o solutie in conditiile in care ar duce la o paralizie a institutiilor statului si la un blocaj.

Tariceanu a spus ca nu crede ca Romania care a fost un pilon de stabilitate in regiune isi poate permite astfel de situatii de a crea ingrijiorari suplimentare celor cu care se confrunta Uniunea Europeana. "Atata vreme cat in Parlament exista o majoritate sa incercam sa iesim din impas printr-o solutie politica, care este negociata", a mai spus Tariceanu, insitand ca s-ar crea instabilitate prin alegeri anticipate, cu atat mai mult cu cat este nevoie de adoptarea bugetului.

El a mai spus ca, potrivit Constitutiei, presedintele este cel care desemneaza premierul interimar, dar este important ca acesta sa aiba si un sprijin politic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.