Consilierul premierului Victor Ponta Mirel Palada ii ironizeaza, intr-o postare pe blogul sau, pe manifestantii care au cerut in strada demisia premierului, intrebandu-se "ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv?" si raspunzand tot el: "Pai are. N-are direct. Dar are. Ca nu are basca".

Mirel Palada afirma, intr-o postare pe blog intitulata "Jos Ponta pe intelesul celor care fie nu inteleg, fie nu vor sa inteleaga", ca toata lumea pune intensitatea manifestatiei de marti seara doar pe seama indignarii civice.

"Deci vrem capul lui Motoc! Cine e de vina? Ala sa plateasca! Dar nu numai ala, ca toti sint vinovati. Huo Piedone. Huo Oprea. Huo Daniel, ca n-ai zis ce trebuia si n-ai fost unde trebuia. Huo Arafat. Huo Ponta. Huo toti. Stai asa. Stai un pic. Ce are Ponta cu tragedia de la clubul Colectiv? Pai are. N-are direct. Dar are. Ca nu are basca", sustine el.

Palada afirma ca, in urma cu un an, "o seama de romani, multi, au votat cu Ponta si au vrut ca acesta sa fie Presedintele Romaniei. In acelasi timp, o alta seama de romani, multi si ei, au votat sa iasa Iohannis Presedintele Romaniei. Cei mai multi dintre acestia - si care s-au dovedit a fi mai multi decat aia care il voiau pe Ponta - au urmatoarele caracteristici dominante. A micut: sint de regula mai tineri, mai frumosi si mai salbateci. Si b micut: il urasc pe Ponta cu toata sinceritatea tineretii lor de frumosi anti-comunisti, anti-sovietici, anti-chinezi, anti-pesedisti".

El sustine ca acestia au votat impotriva lui Ponta "din varii motive, ca nu le place de fata lui, ca-l considera un comunist kaghebist care vinde tara la rusi si la chinezi, ca e produsul acelui partid nasol care e yuk si cih si naspa si nasol, adica al PSD-ului, din toate aceste motive si probabil si datorita faptului ca n-are basca, nu le place de el.
Doar ca asta nu prea s-a intamplat. Buba mare, fetelor".

Palada mai spune ca, in pofida "votului lor puternic anti-Ponta si a trairilor lor puternice si sincere, deci frumoase si salbatice, Ponta nu a cazut".

"Cumva, nu stim cum, minune mare maica, Ponta a supravietuit politic si a ramas in continuare Premierul Romaniei. Mai mult si mai nasol pentru tinerii frumosi si salbateci ori pentru Iohannis: a continuat sa faca treaba buna la Guvern. (...) Drept pentru care tristul accident din clubul Colectiv, mai ales datorita faptului ca acolo au murit indeosebi oameni tineri, i-a facut pe toti cei anti-Ponta sa descopere un motiv nemaipomenit de fabulos sa isi strige din nou dorinta neindeplinita de un an de zile: Jos Ponta!", mai scrie Palada.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

El afirma ca nu este vorba doar de "o strigatura civica", ci si "o strigatura politica, nascuta din exasperarea faptului ca au votat impotriva lui Ponta si totusi dorinta lor nu se intampla".

"De-aia se striga in seara asta Jos Ponta. Nu numai de-aia. Nu sint atat de patimas politic ori de naiv incat sa nu accept ca principalul motiv este, totusi, indignarea la adresa felului in care au murit niste tineri nevinovati. Dar si de aia se striga. E un pretext nemaipomenit pentru trezirea din amortire a unor nemultumiri latente, de ordin strict politic, a unor neimpliniri si frustrari de tip «n-are basca, de ce nu pica?»", sustine Mirel Palada.

Palada a fost purtatorul de cuvant al Guvernului pana anul trecut.

Atunci, premierul Victor Ponta a renuntat la serviciile de purtator de cuvant ale lui Mirel Palada, care a ramas insa consilier pentru strategii guvernamentale, dupa ce acesta postase pe pagina sa de Facebook urmatorul mesaj: "Cum apare cate un subiect politic care invartoseaza spiritul bejboinic in opinanti, de zici ca-i catastrofa si dezastru mondial, cum mai scot capul cate doi-trei-zece-douazeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiti de pe lista mea care isi fac seppuku comunicational si trantesc cu cuvintele anti-guvernamentale in balta propagandistica la mine pe wall. Si uite asa mai frigem niste purcelusi anti-guvernamentali la protap si le dam block si mai bem o bere in cinstea sufletelor raposatilor care nu mai este. In seara asta era unul care acum era reporter la Gandul, iar inainte fusese la Hotnews, si care facea clabuci cu spume la mine pe pagina. Ce placere sa-l execut electric! Cata indemanare am sa omor prin blocare ziaristii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufosilor, nici nu stiti cata placere imi provocati".

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Ulterior, postarea de pe contul de Facebook al lui Palada a fost stearsa, insa deja existau numeroase reactii ale jurnalistilor, dar si din partea unor partide de opozitie.

In urma incendiului care a avut loc, vineri seara, in Clubul Colectiv, si-au pierdut viata 32 de persoane si au fost ranite aproape 200. Peste 130 de oameni raniti in incendiu sunt inca internati in spitalele din Capitala.

Marti seara, la Bucuresti, aproximativ 25.000 de persoane au cerut in strada demisia primarului Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta si a ministrului Gabriel Oprea. Proteste similare au avut loc si in alte orase din tara, intre care Iasi si Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.