Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, PF Daniel, a declarat, marti, presei, dupa slujba de inmormantare a uneia dintre victime, ca preotii prinsi cerand bani unor persoane sarace la inmormantari sunt sanctionati, el adaugand ca astfel de cazuri negative pot exista peste tot.

"Deci daca si in cazul asta (n.r. - cazul femeii de serviciu care lucra la negru in Clubul Colectiv si care a murit in incendiu) ar mai fi cerut cineva bani inseamna ca am fi cu totul in afara misiunii preotesti. Este hotararea Sfantului Sinod ca in cazuri din acestea de mare durere si intristare, si moarte groaznica, si familii sarace este interzisa cererea de bani. In cazul acesta trebuie sa ajutam, nu sa luam bani de la familii sarace, ci sa le oferim noi", a spus PF Daniel.

Patriarhul Daniel a afirmat ca daca se intampla astfel de cazuri in care preotii sa ceara bani pentru inmormantarea unor saraci atunci preotii vinovati sunt sanctionati, fiind avertizati sau transferati in alte locuri.

"Pai, daca se intampla un astfel de caz, cum se intampla si la dumneavoastra sute de cazuri, pentru ca toate institutiile au si cazuri negative, nu sunt toate pozitive, cei vinovati sunt sanctionati. Noi nu facem acum ancheta, dar cand sunt cazuri s-a facut ancheta si au fost unii avertizati, altii transferati in alte locuri"
, a spus PF Daniel.

Referindu-se la acuzatiile din ultimele zile ca in Romania ar fi mult mai multe biserici decat spitale, Patriarhul BOR a spus ca numarul tuturor unitatilor medicale din tara este mai mare.

"S-a spus ca sunt 18.000 de biserici si 400 si ceva de spitale. Pai sunt peste 20.000 de unitati medicale in tara, cu tot cu cabinete, si asa mai departe. Deci este intotdeauna o ostilitate fata de biserica, foarte greu de inteles. S-a ajuns la aceasta situatie pentru ca o mare parte din aceasta ostilitate este comandata si numai fata de biserica majoritara, nu fata de toate cultele. Dumneavoastra faceti ancheta si veti vedea", a mai spus PF Daniel.

Patriarhul BOR a facut aceste declaratii, marti, dupa slujba de inmormantare a uneia dintre victimele accidentului, o femeie de 38 de ani, vaduva, cu cinci copii si cu un tata paralizat.

Marti, la Catedrala Patriarhala, din Bucuresti, a fost oficiata o slujba de pomenire pentru cei 32 de tineri care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Patriarhul Kirill cere preoților să se implice mai mult în campania...
Patriarhul Kirill cere...

Cu o zi in urma, Arhiepiscopul Romano-Catolic, Ioan Robu, a mers la clubul Colectiv, a aprins o lumanare si s-a rugat, spunand apoi ca i-a cerut iertare lui Dumnezeu pentru ce s-a intamplat si ca ar trebui sa ne fie rusine tuturor, inclusiv Guvernului, institutiilor statului, bisericilor.

Numarul persoanelor care au decedat in incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, dupa ce marti dimineata o alta tanara, in varsta de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfantul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.