Zece din cei 14 pacienti internati la Spitalul Elias sunt in Terapie Intensiva, cinci fiind detubati in cursul noptii, iar patru sunt in continuare in stare grava, informeaza marti, printr-un comunicat de presa, managerul unitatii medicale, prof. dr. Doina Dimulescu.

Potrivit sursei citate, in Spitalul Elias sunt 14 pacienti internati dupa incendiul din Clubul Colectiv, 10 fiind in sectia Terapie Intensiva si patru in sectia Chirurgie generala.

"Din cei 10 pacienti din Terapie Intensiva, patru pacienti se afla in stare grava (doi pacienti sunt inca intubati si ventilati mecanic, acestia asociind si arsuri de cai aeriene). In cursul noptii au fost detubati cinci pacienti, acestia fiind constienti, cooperanti si respirand spontan. Trei pacienti prezinta arsuri pe aproximativ 20 la suta din suprafata corporala, dar asociaza arsuri ale fetei si ale cailor aeriene. Sapte pacienti prezinta arsuri pe suprafete cuprinse intre 40 si 50 la suta", se arata in comunicatul transmis agentiei MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Elias precizeaza ca pacientii continua sa beneficieze de toaleta chirurgicala zilnica a arsurilor si de masuri complexe de terapie intensiva, iar de marti vor incepe interventiile seriate de excizie a leziunilor si grefare.

"Avand in vedere intinderea suprafetei arse, prinderea fetei si asocierea arsurilor de cai aeriene, prognosticul este in continuare rezervat pentru pacientii internati in terapie intensiva", precizeaza Prof. dr. Doina Dimulescu.

Numarul persoanelor care au decedat in incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, dupa ce marti dimineata o alta tanara, in varsta de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfantul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.