Preotii se gandesc in primul rand la sufletele victimelor incendiului din clubul Colectiv, astfel ca sambata si duminica au facut slujbe in biserici, si nu la locul tragediei, acolo unde au fost arse trupurile acestora, a spus un preot de la Administratia Cimitirelor.

Preotul Motoc Augustin, de la Administratia Cimitirelor din Bucuresti, a declarat, marti, aflat la clubul Colectiv pentru a oficia o slujba religioasa pentru victimele incendiului, ca in fiecare spital exista cate un preot care ii consiliaza pe cei raniti si familiile acestora.

”In fiecare sambata si in fiecare duminica dimineata, noi slujim in biserici si acesti oameni au fost pomeniti in biserici. (...) Trebuie sa fim constienti ca suntem oameni in trup, iar sufletele noastre sunt nemuritoare. Daca ati fi venit si prin biserici ati fi vazut ca se fac slujbe pentru ei. Noi ne gandim in primul rand la sufletele lor, aici le-au fost arse trupurile, sufletele sunt in alta parte, sufletele sunt cele care sunt acum in grija noastra, asa dupa putinta fiecaruia”
, spus preotul.

El a precizat, raspunzand unei intrebari, ca preotii de la Administratia Cimitirelor au fost anuntati ca trebuie sa vina la clubul Colectiv si sa oficieze o slujba. Intrebat cand au fost anuntati sa faca acest lucru, el a raspuns: ”Inca de ieri, ca sa venim astazi.”

”Daca se face o slujba trebuie sa fie un sobor, nu poate veni fiecare cand considera, pentru ca se creeaza o dezordine”, a mai spus preotul, care a precizat ca reprezentantii Bisericii sunt alaturi de victimele tragediei si de familiile acestora, scrie MEDIAFAX.

Numarul persoanelor care au decedat in incendiul din clubul Colectiv a ajuns la 32, dupa ce marti dimineata o alta tanara, in varsta de 28 de ani, a murit la Spitalul "Sfantul Pantelimon". Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.