Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, luni, ca statul va suporta financiar eforturile pentru recuperarea victimelor incendiului din clubul Colectiv, subliniind ca "exista astfel de resurse la bugetul de stat".

"Orice nevoie de sustinere, din punct de vedere financiar, a tot ceea ce inseamna efort de recuperare a celor care sunt, din pacate, astazi, intr-o stare destul de critica, va fi suportata de catre stat si exista astfel de resurse la bugetul de stat, fara niciun fel de discutie", a declarat ministrul, la iesirea de la discutiile privind pachetul legilor privind achizitiile publice, de la grupul PSD din Senat.

De asemenea, ministrul a spus ca trebuie schimbata abordarea, sa nu se mai actioneze dupa astfel de evenimente, ci sa se previna.

"Ceea ce poate ar trebui sa facem noi, pe viitor, este urmatorul lucru: de foarte multe ori ajungem in situatia sa actionam dupa un eveniment, ceea ce trebuie schimbat ca abordare. Trebuie sa invatam sa ajutam oamenii inainte ca ei sa ajunga intr-o anumita nevoie si dupa aceea sa incepem sa discutam, sa vedem exact ceea ce putem face pentru ca, in primul rand, sunt suferintele pe care le cream sau au loc intr-un mod total nejustificat", a spus Teodorovici, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul a mai spus ca trebuie schimbata legislatia, pentru ca "probabil" sunt multe lacune in legislatia de profil.

Potrivit ultimului bilant, in urma incendiului izbucnit vineri noapte in clubul Colectiv au murit 31 de persoane, ultima - un tanar neidentificat de la Spitalul de Arsi- in cursul zilei de luni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, pana la 90 fiind in stare critica si grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.