Raluca Stroe Brumariu, care, luni, si-a dat demisia de la sefia Stirilor TVR, a declarat pentru MEDIAFAX ca a demisionat din cauza ca vineri noapte, in timpul tragediei din Colectiv, nu a fost disponibila, precizand totodata ca in SRTv nu exista o procedura aprobata de Breaking News.

"Eu am demisionat pentru ca telefonul meu era pe silent, nu am raspuns, nu am fost aici (la sediul TVR, n.r.). Dar decizia de a sparge emisia sau de a intra (in direct, n.r.) nu era numai a Stirilor. Noi avem si alti sefi care raspund de aceste lucruri, iar o procedura de Breaking News aprobata in Comitetul Director nu exista", a spus Raluca Stroe Brumariu.

Intrebata de ce nu exista o astfel de procedura aprobata, Brumariu a precizat ca, in cazurile de Breaking News de pana acum, jurnalistii TVR intrau in direct la TVR News (fosta TVR Info, n.r.). TVR News a fost insa inchisa pe 1 august, ca urmare a unei decizii luate de fostul Consiliu de Administratie al SRTv, condus de Stelian Tanase, pentru diminuarea cheltuielilor Televiziunii Romane, in contextul in care Agentia Nationala de Administrare Fiscala blocase, in iulie, conturile operationale ale TVR.

"Au mai fost cazuri (Breaking News, n.r.), dar, de obicei, era pe vremea Info si atunci functiona normal, iar restul se intamplau in timpul zilei si atunci emisia era aici. Noi, in timpul noptii, nu avem emisie, in sensul ca, daca noi vrem sa transmitem ceva, trebuie chemati oamenii in studiouri pentru a emite. Noi nu avem cum sa emitem altfel. Trebuie chemata lumea in studio ca noi sa putem emite"
, a explicat Raluca Stroe Brumariu.

In ceea ce ii priveste pe ceilalti sefi din TVR care raspund de aceste lucruri, Raluca Stroe Brumariu a vorbit despre "ierarhia din institutie", referindu-se la producatorul general interimar al SRTv, Liviu Nicolescu, care este si director al Directiei Studiouri Centrale, si la directorul TVR 1, Gabriel Gherghescu, care este si directorul de programe interimar.

"Astfel de lucruri probabil ca nu s-ar fi intamplat daca era aprobata procedura de Breaking News. Eu convenisem cu Liviu Nicolescu sa perfectam o astfel de procedura, n-o sa va vina sa credeti, incepand cu 1 noiembrie, in care sa avem o permanenta in studio ca, daca se intampla ceva, sa putem imediat emite. Timpul n-a mai avut rabdare, ca sa spun asa", a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Intrebata daca a preluat cineva conducerea Stirilor TVR dupa demisia sa, Raluca Stroe Brumariu a spus ca nu stie. "Decizia nu este la mine, este la doamna Irina Radu (directorul general interimal al SRTv, n.r.)", a mai spus Raluca Stroe Brumariu.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Raluca Stroe Brumariu a demisionat, luni, din functia de coordonator interimar cu atributii de director al Directiei Stiri din Societatea Romana de Televiziune, scrie MEDIAFAX.

Demisia a fost anuntata ca urmare a protestelor aparute dupa ce Televiziunea Romana nu a difuzat imagini in regim de Breaking News privind incediul izbucnit vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti.

Brumariu a preluat conducerea Stirilor TVR in luna mai, printr-o decizie a fostului presedinte-director general al SRTv, Stelian Tanase. Aceasta l-a inlocuit la acel moment, in aceasta functie, pe Claudiu Lucaci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.