Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti a fost externata, luni, iar noua din cei 19 pacienti spitalizati in continuare sunt in stare critica, au anuntat reprezentantii unitatii medicale.

Medicul chirurg Dragos Davitoiu a declarat, luni, ca la Spitalul Universitar mai sunt internate 19 victime ale tragediei din Colectiv, dintre care noua se afla in continuare in stare critica, avand pronostic rezervat, scrie MEDIAFAX.

"Aceiasi noua sunt in stare critica, stabila, dar critica. Medicii curanti ii monitorizeaza si etapizeaza tratamentul arsurilor", a spus Davitoiu.

La sectia de terapie intensiva sunt alte 13 victime, a caror evolutie este ”stationara”, iar dintre acestia patru au fost recent mutati la terapie intensiva de la chirurgie plastica din cauza problemelor respiratorii. ”Acestia sunt stabili, constienti si pot vorbi”, a precizat medicul.

Potrivit acestuia, alte patru victime se afla la sectia de chirurgie plastica, avand arsuri minore, iar evolutia lor este favorabila, alte doua victime care au suferit intoxicatii moderate au, de asemenea, o evolutie favorabila si vor fi externati in aceasta saptamana.

Potrivit ultimei raportari transmise de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sfantul Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.