Paisprezece din cele 15 victime de la Colectiv internate la Spitalul Floreasca sunt in continuare in stare extrem de grava, au anuntat reprezentantii unitatii medicale, precizand, totodata, ca de luni dimineata toti pacientii au fost trimisi catre salile de operatie, pentru interventii.

”Toti pacientii internati dupa evenimentul de vineri seara urmeaza un traseu bine stabilit: de la ora 7.00 toti au mers in sali de operatie, pe rand, unde se corecteaza plagile. Aceste interventii sunt facute de echipe multidisciplinare, iar dupa aceea sunt transportati spre computer tomograf pentru evaluare imagistica si, ulterior, inapoi in terapie intensiva. Paisprezece pacienti sunt in stare extrem de grava", au anuntat reprezentantii Spitalului ”Floreasca”.

La Spitalul Floreasca sunt internate 15 dintre victimele tragediei din Clubul Colectiv, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ultimei raportari transmise de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sfantul Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.