Spitalul Militar a anuntat, luni, ca starea a trei dintre pacientii care sunt internati la Terapie Intensiva s-a imbunatatit si vor putea fi transferati la Sectia de arsi, alti cinci sunt in continuare in stare grava, iar unul continua sa fie intubat, medicii declarandu-se ”foarte oprimisti”.

La Spitalul Militar Central sunt internati 12 raniti in incendiul de vineri seara din Clubul Colectiv. Managerul unitatii medicale, Florentina Radu Ionita, a anuntat, luni dimineata, ”o veste buna”: trei pacienti internati la terapie intensiva au o stare generala mult mai buna si vor fi transferati la Sectia de Arsi.

In cazul pacientilor care au arsuri ale cailor respiratorii superioare, se mentine gradul de severitate, astfel ca in continuare cinci pacienti sunt in stare grava, iar unul este intubat.

”Ca o veste buna, a scazut edemul facial, astfel incat pot fi recunoscuti. Acum este foarte important cum este manageriat cazul mai departe, respectiv sa nu apara suprainfectii, sa fie hidratati corespunzator, sa aiba aportul nutritional necesar si este important sa manance alimente speciale, pe care noi le preparam. Am trecut de faza de alimentatie prin substituent si acum ei incep sa manance, mai putin cel care este intubat”, a spus managerul Spitalului Militar.

Ea a precizat ca a fost moblizat personal suplimentar la sectiile de terapie intensiva si chirugie plastica, astfel incat fiecare pacient sa aiba permanent cate o asistenta si infirmiera.

”Ei nu se pot hrani singuri pentru ca toti au mainile afectate. Toata lumea are mainile arse si ceilalti, suplimentar, au arsuri pe fata si pe spate”, a mai spus Florentina Radu Ionita.

Ea a precizat ca foarte multe persoane au sunat la spital si au spus ca vor sa ajute, iar acestea urmeaza sa fie anuntate in momentul in care apar probleme si este nevoie de sprijinul lor, scrie MEDIAFAX.

Managerul Spitalului Militar a mai spus ca situatia celor cinci pacienti critici se poate schimba oricand, pentru ca acestia au arsuri de cai respiratorii, precizand ca toti au pana in 30 de ani.

"Prima saptamana este foarte importanta. (...) In fiecare dimineata se intra in sala cu pacientii, pansamentele se fac in sala si, unde este cazul, se intervine chirurgical, se lucreaza acum in doua sali, paralel. Ieri s-a operat de la ora 11.00, de maine se va intra de la ora 07.00, pentru ca important este ca pacienti sa manance dupa ce intra in sala. Este foarte important sa manance alimente hiperproteice, le facem diete coresponzatoare, avem specialisti nutritionisti, astfel incat ei sa fie hraniti corespunzator", a mai spus Florentina Radu Ionita.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

Ea a precizat ca au fost pacienti care au avut nevoie de toaletari de plagi si de operatii de mai multe ori, dar deocamdata nu a fost facut transplant de piele in cazul ranitilor in incendiul din Clubul Colectiv.

Managerul Spitalului Militar a adaugat ca le multumeste celor 200 de persoane care s-au inscris pe lista pentru donare de sange, direct la spital sau pe mail. Florentina Radu Ionita a precizat ca aceste persoane au fost planificate, intre 30 si 50 zilnic, astfel incat este asigurat necesarul pe urmatoarea saptamana.

"Suntem in legatura permanenta cu Ministerul Sanatatii si, in momentul in care apare ceva, orice avem nevoie, imediat ei ne dau tot ce este in programul de pacienti critici. Deci, tot ce se foloseste cu acesti pacienti se deconteaza prin programul de pacienti critici, se foloseste foarte multa albumina, plasma, antibiotice, soluti de rehidratare, suntem pregatiti", a mai spus managerul.

Citeste si:
Actrița Anne Heche, spitalizată în stare gravă în urma unui...
Actrița Anne Heche,...

Ea a adaugat ca o echipa de medici din strainatate care a venit in Romania verifica in spitale protocolul aplicat in cazul acestor pacienti.
"Este o echipa formata din mai multi medici de chirurgie plastica si doi din Franta. Maine vor veni la noi", a precizat Florentina Radu Ionita.

Potrivit ultimei raportari transmise, duminica seara, de Ministerul Sanatatii, 137 de raniti in incendiul de la Clubul Colectiv mai sunt internati in spitalele Capitalei. Dintre acestia, cei mai multi sunt la Spitalul de Arsi - 27 (trei in stare critica, 10 grav, 14 in stare stabila), Spitalul "Bagdasar Arseni" - 21 (trei intubati, 18 in stare stabila), Spitalul Universitar - 20 (sase in stare critica, trei in stare grava, 11 in stare stabila), Floreasca- 15 (14 intubati, unul in stare stabila), Elias - 14 (patru intubati, 10 in stare stabila) si Spitalul Militar - 12 (doi intubati, 10 in stare stabila).

Citeste si:
Silvio Berlusconi, internat la terapie intensivă. Starea fostul...
Silvio Berlusconi, internat...

Totodata, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" sunt internati sase tineri, intre care doi frati de 16 ani si 17 ani si 11 luni (doi pacienti intubati, patru in stare stabila), la Spitalul "Sfantul Ioan" - opt raniti (sase intubati, doi in stare stabila), Spitalul SRI - sase (doi grav, patru in stare stabila), Spitalul "Sf. Pantelimon" - cinci (doi intubati, trei in stare stabila) si la Spitalul Gerota - trei pacienti in stare stabila. Astfel, 57 dintre raniti sunt in stare critica, grava sau intubati.

In incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tanara de 26 de ani - decedand in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar - Arseni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.