O echipa medicala din Israel opereaza la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmand ca apoi, tot in cursul zilei de duminica, sa ajunga la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, aflat la SUUB.

"Medicii israelieni vor veni si la acest spital (n.r. - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti). Acum opereaza la Bagdasar. S-au oferit ei sa ne ajute, avem o relatie foarte buna cu ministrul Sanatii de acolo. Nu doar ministrul Sanatatii din Israel s-a oferit sa ne ajute. Chiar acum am fost sunat si de doamna ministru al Sanatatii din Republica Moldova. Am primit solicitari de ajutoare si din alte tari, respectiv Franta si Germania, dar medicii nostri pot gestiona situatia", a spus ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

El a tinut sa precizeze ca echipa medicala din Israel s-a oferit sa ajute, dar ca nu exista nicio diferenta intre "medicii de acolo si cei de aici". "Nu exista nicio diferenta intre medicii veniti din Israel si medicii de aici", a spus Banicioiu.

Intrebat cine va plati toate aceste operatii, ministrul Sanatatii a raspuns ca statul roman "Statul roman va plati toate aceste operatii. Avem program national pentru pacientul in stare critica", a mai spus Banicioiu.
Potrivit acestuia, vestea buna de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, este ca trei pacienti au fost externati in cursul zilei de duminica, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.