Peste o suta de persoane au aprins lumanari si au depus flori, sambata noapte, in fata Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, in memoria victimelor incendiului din Clubul Colectiv, din Capitala, soldat cu 27 de morti si aproape 200 de raniti, concertele din ultima zi a Rock'N'Iasi fiind anulate.

"Este o perioada foarte grea pentru noi si va fi pentru mult timp. Au murit destul de multi prieteni pe care ii cunosteam, chiar daca nu-i cunosteam pe toti, impreuna ne intalneam la orice concert, la orice festival, si ne bucuram cu totii de toate momentele placute”, a declarat un participant la comemorarea din Iasi.

Iesenii care au depus flori si au aprins lumanari si-au exprimat solidaritatea cu victimele incendiului de vineri noapte, de la Clubul Colectiv din Capitala, dar si cu familiile acestora. In perioada 29 - 31 octombrie, la Iasi era programat sa se desfasoare proiectul Rock'N'Iasi, organizat si coordonat de catre Asociatia Culturala Moldavia, concertele din ultima zi fiind anulate, acestea urmand sa fie reprogramate.

Adrian Caliman, coordonatorul festivalului Rock'N'Iasi, a declarat la Digi24 ca unul dintre cei care si-au pierdut viata in incendiu este un cunoscut al organizatorilor si spectatorilor festivalui. "Ne-a ajutat cu echipamente inca de la primele editii si, mai mult decat atat, chiar si anul acesta avem echipamente de la el”, spune Adrian Caliman, coordonatorul festivalului Rock'N'Iasi.

Sambata seara, zeci de persoane au aprins candele si au adus flori si in Piata Victoriei, pe platoul din fata Operei Romane din Timisoara, unde vineri seara a inceput prima editie a Festivalului de Rock, anulat dupa decretarea doliului national timp de trei zile.

Zeci de timisoreni, dar si membrii unor trupe care au concertat vineri seara sau care urmau sa urce sambata seara pe scena Festivalului de Rock de la Timisoara au mers in Piata Victoriei pentru a aduce un omagiu victimelor tragediei din clubul bucurestean Colectiv. Ei au aprins candele si au adus flori, iar mai multi tineri au format cifra ”30” din candele, cifra care simbolizeaza data tragicului eveniment.

Printre cei sositi in Piata Victoriei din Timisoara s-au numarat mai multi componenti ai formatiei Pro Musica, dar si solistul trupei Zdob si Zdub, care ar fi trebuit sa concerteze sambata seara. In incendiul de vineri seara, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, intre care si doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost ranite, din care 146 se afa internate in spitalele din Capitala.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind libera.

Martori aflati in club au declarat pentru MEDIAFAX ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.